Programa · 18/08/2022 · Música a Boqueta Nit

DÚO DÍDYMA

Oihane Jimeno (violí) i Cecilia Ferraz (violoncel) van començar els seus estudis musicals a l’edat de 7 anys en els conservatoris de Tarassona i Saragossa respectivament. Han finalitzat els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de Navarra. Després d’una llarga experiència amb agrupacions de l’àmbit clàssic com ara grups de cambra i orquestres, decideixen unificar el seu amor per la música folk cèltica amb el desenvolupament del projecte Duo Dídyma, que naix a l’octubre de 2020. 

 

Les seues principals influències són el duo format per Alasdair Fraser i Natalie Haas, dels qui han rebut classes; el gallec Carlos Núñez, Fetén Fetén, Vegetal Jam, etc. Així mateix, les obres del seu repertori van des de les pròpies melodies de llegendes irlandeses fins a obres actuals de dones compositores.

 

Durant la trajectòria del duo han participat en el Festival Hamaika,
Projecte Music Truck, Festival En Femenino de Saragossa,
també en el festival Musika en Marcha de Pamplona i en diferents zones de la geografia espanyola com Jaén, Eivissa o Alacant.
Han tingut l’honor d’aparéixer en un dels programes de ràdio sobre
música cèltica més importants del país, el podcast Aires Celtas, a més d’en el programa Está Pasando, de Navarra TV.