Programa · 30/10/2022 · Festival de Música Antiga i Barroca Altea 2022

SOMNI DUO

PROGRAMA

 

1a part

 

J. S. Bach Sonata en Re m Bwv 527: Andante-Vivace

 

J. S. Bach Partita nº 2: Sarabanda-Giga

 

C. Ph. E. Bach Duetto 140/H. 598. Andante-Allegro

 


2a part

 

G. Ph. Telemann Sonata TWV 40:102 en Mi m: Largo-Allegro-Vivace

 

G. Ph. Telemann Fantasia nº 3 en Si m

 

G. Ph. Telemann Sonata nº 1 en Si b M TWV 42:B1:1: Vivace-Siciliana-Allegro

 

 

 

LES VEUS DEL BARROC

 

A mitjans del s. XVI, Itàlia va viure una gran renovació musical.

L’abandó de la polifonia Renaixentista per la melodia acompanyada va afavorir la implantació d’instruments com el violí o el oboé, que donat el seu caràcter melòdic van arribar a ser dels preferits pels solistes.

Al principi intervenien per a duplicar veus, però molt prompte van sorgir virtuosos, que normalment eren també compositors, atorgant a aquests instruments una gran literatura.

Moltes de les innovacions del s. XVII van a perdurar durant segles i algunes estan en ús encara hui, com l’interés pels efectes dramàtics, l’expressivitat emocional, l’harmonia d’acords, el cromatisme, l’escriptura idiomàtica i la tonalitat.

A través de les veus del violí i el oboé es dona vida a dos de les veus més representatives del Barroc alemà.

Per una banda, ens retrobem amb la espontaneïtat de Telemann (1681-1767), i per altra amb la

profunditat de Bach (1685-1750).

 

SOMNI DUO

 

Una gran amistat des de pràcticament els seus inicis uneix a aquests dos intèrprets, que decideixen formar duo moguts per l’interés compartit que li professen a la música barroca.

Companys en diferents formacions des de fa més de deu anys, han interpretat recentment el Concert per a violí i oboé en Do menor de J.S. Bach en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

Amb caràcter intimista presenten per primera vegada “Les veus del Barroc”, un dinàmic programa on s’escoltaran tant duos com peces per a instrument sol, i on es podrà gaudir de la música de cambra més sublime,

amb una complicitat llaurada a través del temps.

Patricia Genis Yago és violinista, natural de Meliana (València), inicia els seus estudis en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, obtenint el Títol Superior de Música de Cambra i el Títol Superior de Violí amb les més altes qualificacions.

Posteriorment continua els seus estudis en la Guildhall School of Music and Drama (Londres) on obté el títol BMUS Honours Course Degree, expedit per la City of London University a l’any 2004. Els seus principals professors han sigut Carlos Durá, Paco Aguilar, Enrique Palomares, Michael Thomas, Pauline Scott i Vicente Huerta. Ha format part de l’Orquestra del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, de la Jove Orquestra Nacional de Espanya (JONDE) i de la Guildhall Symphony Orchestra.

Com a music professional ha col·laborat amb l’Orquestra Sinfónica d’Euskadi i amb l’Orquestra Sinfónica de Galícia. Des de 2006 fins a 2014 és membre integrant del quartet “A piacere”.

En l’actualitat forma part de Som Acord Quartet de Corda, Somni duo i del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, impartint classes en el Conservatori Professional de Música “Mestre Tàrrega” de Castelló, compaginant la labor docent amb recitals de música de cambra i col·laboracions amb orquestres.

Doménec Hurtado Juan, naix a Bonrepòs i Mirambell (València). Estudia oboé en el Conservatori Superior de Música de València amb els professors Jesús Fuster i Francisco Salanova on obté els premis finals dels ensenyaments elementals, professionals i del Grau Superior. També està en possessió del Certificat Avançat de la Associated Board of the Royal Schools of Music.

L’any 2000 va rebre el Premi Euterpe de la música valenciana i el Primer Premi en la II edició del concurs de Música de Cambra Joventuts Musicals de Vinaròs.

Ha rebut classes d’oboistes com Stefan Schilli, Jean Christophe Gayot i Celia Nicklin, entre altres. Ha format part del grup Riu Sec, com a intèrpret, compositor i arranjador amb el qual va enregistrar dos discs: Fent Camí (Tram 1998) i Espardenyes Noves (PM Produccions 2002). És membre del quintet de vent Ventus Quintet, del Trio Ditirambe i de Somni Duo.

Ha col·laborat amb diferents orquestres espanyoles com la Sinfónica de Bilbao, Sinfónica de Castilla y León, Simfònica de les Illes Balears, Sinfónica de la Región de Múrcia i Simfònica del Vallés, entre altres, així com en les principals orquestres valencianes: Orquestra de la Comunitat Valenciana-Les Arts, Orquestra Simfònica de València, Orquestra Sinfónica del Mediterráneo, Grup Instrumental i Collegium Instrumentale.

Des de 2006 és funcionari de carrera del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques, impartint classes en diversos conservatoris professionals.

En l’actualitat és assessor tècnic docent del Servei d’Ordenació i Gestió dels Ensenyaments Professionals artístics i esportius de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.