Programa · 18/02/2024 · Beethoven Fest 2024

TRIO LÒGIC

PROGRAMA

 

Històries i contes de Beethoven

 

Un viatge per diferents obres romàntiques i de fantasia on podem escoltar la influència de Beethoven en altres compositors. Començant en el món imaginari del matrimoni Robert i Clara Schumann ens endinsem en el repertori més descriptiu i romàntic de Max Bruch passant per la Grand Sonata de Beethoven, dedicada a la seua alumna la comtessa von Keglevich Anna Luise Barbara, segurament el motiu pel qual la seua música és tan apassionada, i acabant amb un obra actual amb referències “beethovenianes” del compositor americà Edgar Girtain.

 
 

Märchenerzählungen (Contes de fades).Trio en Si bemoll major Op.120, Robert Schumann (1810-1856)

 

I. Lebhaft, nicht zu schnell

II. Lebhaft und sehr markiert

III. Ruhiges Tempo, mit zartem Ausdruch

IV. Lebhaft, sehr markiert

 

Sonata per a piano núm. 4, en mi bemoll major, op. 7. “Grand Sonata”, Ludwig van Beethoven (1770-1827)

 

Allegro molto e con brio

Largo, con gran espressione

Allegro i Trio

Rondo: Poco allegretto e grazioso

 

Peces per clarinet, viola i piano Op.83, Max Bruch (1838-1920)

 

I. Andante

VI. Nachtgesang (cançó nocturna)

VII. Allegro vivace, ma non troppo

 

– Beethoven’s Fable (La faula de Beethoven) 2016, Edgar Girtain IV (1988)

 

 

TRIO LÒGIC

 

Viola – Natália Gomes

Clarinet – Jordi Pons

Piano – Bruno Ferreira

 
 

– JORDI PONS

 

Nascut a Barcelona, es va traslladar a Londres per estudiar a la Royal Academy of Music. El 2005, va continuar els seus estudis a la Musik Akademie der Stadt Basilea, Suïssa, amb François Benda on es va graduar amb diplomes d’excel·lència tant en els seus cursos Konzertdiplom i Solistendiplom.

Jordi ha rebut premis del Concurs Internacional de Clarinet “Città di Carlino” (Itàlia), premi Joventuts Musicals de Catalunya, Premi CIRIT per a la Música i la Recerca de la Generalitat de Catalunya, el Mortimer Development Award, i el Guinness-Music in the Community Award de la Royal Academy of Music de Londres.

 

Sent un apassionat del repertori orquestral, ha estat convidat per orquestres com la Sinfonieorchester Basel, Symphony Orchestra of India, la Wermland Opera de Suècia, la Camerata Bern a Suïssa, l’Orquesta Sinfónica de Galicia, l’Orquestra do Norte, l’Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu, la Symphony Orchestra of India, la Sinfonia of the National Ballet de Londres, la Sinfonietta of Oxted i la New Professionals Orchestra al Regne Unit.

 

Com a membre dels Swiss Chamber Soloists ha interpretat repertori de música de cambra juntament amb Heinz Holliger, Felix Renggli, Sergio Azzolini, entre d’altres. Actualment compagina la seva activitat concertística amb la docència, convidat a fer masterclasses a Portugal, Suïssa, Alemanya, Rússia, Brasil, Kosovo, etc. i impartint classes a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú, al Conservatorio della Svizzera Italiana a Lugano i la Hochschule für Muisk de Basilea a Suïssa.

 

 

– BRUNO FERREIRA

 

Bruno Ferreira és un jove i talentós pianista de Portugal. Als 26 anys, ja s’ha convertit en un intèrpret molt buscat amb una gran experiència. Amb un repertori impressionant que abasta els gèneres clàssic, jazz i altres, l’aproximació de Bruno a la música és d’una gran versatilitat i aventura.

 

El seu amor per la música va començar des de ben petit, i va perfeccionar les seves habilitats a la prestigiosa Haute École de Musique de Genève (HEMG), on va estudiar amb Cédric Pescia i Dominique Weber, i es va graduar amb la millor qualificació. Des de llavors, ha actuat en concerts en solitari i en diferents conjunts en diversos escenaris d’Europa i Amèrica del Sud.

 

Algunes de les actuacions notables de Bruno inclouen un recital en solitari en la celebració del 250è aniversari de Beethoven al Gran Auditori de la Fundació Calouste Gulbenkian a Lisboa, el Concert per a piano de E. Grieg sota la direcció de Jean- Sébastien Béreau al Teatro Circo, Braga, Portugal, recital en solitari al XXXI Festival Internacional de Música de Parà al Theatro da Paz a Belém, Brasil, la participació al Festival Chopin al Victoria Hall de Ginebra i recitals com a solista al Museu Calouste Gulbenkian de Lisboa, a Portugal. El Bruno també ha guardonat amb la prestigiosa beca de la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa.

 

A més de les seues actuacions, Bruno també es dedica a compartir el seu coneixement i amor per la música amb els altres. Ha estat professor privat a Ginebra i en diversos conservatoris, incloent-hi el Conservatori Popular de Música, Dansa i Teatre de Ginebra i a Arteduca – Conservatori de Música de Famalicão a Portugal, del qual també n’és membre fundador.

 

 

– NATÁLIA GOMES

 

Nascuda a Portugal el 1980, amb tan sols 16 anys li és oferida una beca d’estudis superiors per la Royal Academy of Music de Londres. L’any següent, crea juntament amb 3 companyes de la Reial Acadèmia, el quartet de corda Pavão String Quartet.

 

El 2004, es gradua amb nota màxima en Interpretació i Pedagogia. Aconsegueix el reconeixement en guanyar el 1r Premi als concursos Hilda Wynne Memorial Prize, Theodore Holland Prize i Moir Carnegie Prize a Londres.

 

Ha dut a terme nombroses actuacions i recitals arreu del món, destacant els escenaris de prestigi global com el Royal Albert Hall, el Wigmore Hall, la Purcell Room i el Manchester Hall a Anglaterra, el Palau de la Música Catalana i Palau D’ant Jordi a Barcelona, la Wizink Arena a Madrid, la Meo Arena a Lisboa i l’Estadi de Wembley a Londres.

 

Amb el Pavão String Quartet ha enregistrat diversos CDs que han obtingut mencions de 5 estrelles en mitjans com la Strad Magazine, BBC Music Magazine, Classic FM Magazine i The Guardian. Els seus àlbums són regulars a les llistes de reproducció d’emissores de ràdio britàniques destacades com BBC Radio 3, BBC Radio 2 i Classic FM. El quartet va rebre una nominació als ‘Classical Brit Awards’ el 2008, i la seua col·laboració a l’àlbum ‘Light & Gold’ amb el compositor Eric Whitacre es va posicionar al número 1 de les llistes de música clàssica i va guanyar un cobdiciat Grammy el 2012.

 

Ha col·laborat amb prestigioses orquestres, entre les quals destaquen noms com la London Symphony Orchestra i la Royal Philharmonic Orchestra de Londres. La seva destacada carrera li ha atorgat el privilegi de tocar una Viola Stradivarius de la prestigiosa col·lecció d’instruments musicals de la Reial Acadèmia de Música de Londres en diverses ocasions i durant més de 20 anys va interpretar la seua música amb una Viola de J.B. Vuillaume de 1864, cedida generosament per la Fundació JumpStart, Països Baixos.

 

La seua versatilitat musical s’ha manifestat en col·laboracions amb figures prominents de la música Pop i Rock, incloent artistes de renom mundial com Adele, Bryan Adams, Rod Stewart, P. Diddy, Annie Lennox, Sir Elton John, Kanye West, Katie Melua, Westlife, Robbie Williams, Michael Bublé, entre d’altres. A la seua terra natal, va ser cofundadora de ArtEduca – Conservatório de Música de VN Famalicão a Portugal, on ha compartit el seu vast coneixement musical com a docent i directora pedagògica durant diversos anys.

 

Al llarg de la seua carrera, Natàlia ha rebut suport financer d’institucions destacades com Tillett Trust, Hattori Foundation, Musicians Benevolent Fund i ha comptat amb el suport de patrocinadors de renom, incloent el Banc HSBC, British Airways, el British Council, Jaguar i el famós emprenedor i fundador de ‘Virgin’, Sir Richard Branson.

 

El 2017 li va ser atorgat el prestigiós títol d’Associate of The Royal Academy of Music per la seua dedicació, excel·lència i contribució al món de la música.