Rècord de participació en els premis altea de literatura i investigació 2021 amb 160 originals

RÈCORD DE PARTICIPACIÓ EN ELS PREMIS ALTEA DE
LITERATURA I INVESTIGACIÓ 2021 AMB 160 ORIGINALS

PRESENTATS

Tal com es regulava en les bases de la convocatòria dels V Premis Altea de Literatura i Investigació, el passat diumenge 31 de gener es tancava el termini d’admissió d’originals en els tres premis a què les autores i els autors podien presentar originals: el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez i el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa.

Un any més els Premis Altea han aconseguit batre el propi rècord de participació: si en l’edició de 2020 ja s’havia aconseguit una resposta sense precedents per part d’escriptors i investigadors (amb 120 treballs participants), en la present edició la xifra d’originals presentats ha augmentat encara en un terç més i han tornat a batre el rècord de participació amb un total de 160 originals presentats.

De més a més, es produeix la circumstància que l’augment de participació s’ha produït en les tres modalitats convocades. Si el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil ha passat de 54 aspirants a 59, i el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez ha pujat d’11 a 12, l’increment més espectacular s’ha produït, sens dubte, en el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa, que ha passat dels 55 originals presentats l’any passat a un total de 90 novel·les (o obres de «prosa creativa») que optaran enguany al premi estrella de convocatòria, patrocinat per la Fundació Caixaltea.

Cal recordar que els Premis Altea de Literatura i Investigació —que en poc més d’un lustre han aconseguit consolidar-se com uns dels més prestigiosos del circuit literari valencià— resulten possibles gràcies a les sinergies creades entre les institucions que hi col·laboren: l’Ajuntament d’Altea, la Fundació Caixaltea, Aila Edicions, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i, des del 2020, la Generalitat Valenciana per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Enllaç a la nota de premsa

https://www.alteacultural.com/wp-content/uploads/2021/02/Nota-de-premsa-_-Record-de-participacio-en-els-Premis-Altea.pdf