Programa · 17/11/2023

Concierto Santa Cecilia  – SFA 2023

PROGRAMA


Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense


1ª parte

Suite of Old American Dances (18′)

Robert Russel Bennet


Four Dances from West Side Story (8′)

Leonard Bernstein/Arr. Ian Polster


2ª parte

Fiestas en Altea (3′)

Pasodoble de Jesús Juan Oriola (1954-2023)


Polovstian Dances (15′)

A. Borodin/Arr. J. Schyns
 


Danzas Cubanas (6′)

Robert Sheldon

 

Director: Rafael M. Garrigós García

25 años como músico de la SFA:

· ALEJANDRO CABRERA PAQUET (banda sinfónica)


50 años como músico de la SFA:

· SEGIMON CANDELA LÓPEZ (banda sinfónica)
· MATIAS ZARAGOZÍ BORJA (banda sinfónica)

Els orígens de la Soc. Filharmònica Alteanense es remunten al 1889, any en què es crea una agrupació musical dirigida pel mestre V. Marzal. Vint anys després l’agrupació s’organitza oficialment i es consolida gràcies a l’impuls del mestre alteà José Pérez Albiñana. Des de la seua creació, la Societat Filharmònica Alteanense ha estat la principal entitat cultural d’Altea. Als anys 30 comptava amb una biblioteca pública i, des del 1931 al 1936, va editar la revista Altea, de periodicitat mensual.


Han estat directors de la Filharmònica José Pérez Albiñana, Octavio Juan Palau, Joaquín Pérez Montaner, Francisco Pérez Devesa, José Mirete Bertomeu, José Bort Ramón, Ramón Pastor Gimeno, Jesús Juan Oriola, Joan Espinosa, Daniel Ferrero, Rafael M. Garrigós García, Jordi Francés-Sanjuán, i des d’agost del 2011, Jaume F. Ripoll Martins.


Els reconeixements i els premis de la Filharmònica al llarg de la història són ben nombrosos. Cal destacar els primers premis aconseguits a Crevillent (1972), Monòver (1973), Certamen Internacional de Frankfurt (1973), Benidorm (1979), l’Alfàs (1981), Beneixama (1982), Concurs Mundial de la Música de Kerkrade (Països Baixos) obtenint dues medalles d’or el 1985 i dues medalles d’or, menció d’honor i estendard d’honor el 1989, Certamen de la Diputació d’Alacant (1986 i 1988), Certamen de la Comunitat Valenciana (1986), Certamen Internacional Ciutat de València (1987 i 1990) i Campo de Criptana (1994).
El 1992 se li va atorgar el Premi Nacional Cultura Viva d’agrupacions musicals “per la gran qualitat interpretativa, reflectida en importants èxits internacionals”.
El 2001 va guanyar el segon premi de la primera secció de l’XI Certamen Nacional de Bandes Ciutat de Múrcia.
Va estar seleccionada entre les vint millors bandes de la Comunitat Valenciana amb motiu dels concerts especials del projecte Música 92.
Ha fet nombroses gravacions per a RNE, TVE, Canal 9 Ràdio i Canal 9 TV. Ha editat un disc LP, dos discos CD i diverses cintes.

Ha realitzat estudis en el conservatori de Trompa, Piano, Composició, Direcció de Cors i Direcció d’Orquestra, obtenint premi extraordinari fi d’estudis en Composició i Direcció de Cors.
Ha sigut director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint actualment el seu destí en el Conservatori Professional “Guitarrista José Tomàs” d’Alacant on ha impartit les assignatures de Direcció Simfònica-Coral, Orquestra, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.
Ha sigut director titular de les següents agrupacions: Orquestra i Cor del Conservatori Professional de Música de Jaén, Banda de Música ” La Primitiva ” de la Associació d’Amics de la Música de Callosa d’a Sarrià, Banda Simfònica i Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica Alteanense, Banda Simfònica de la Societat Musical “ L’Aliança ” de Mutxamel, Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost, Unió Musical de Canyada (Alacant), Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València), i Unió Musical Santa Cecilia d’Enguera (València). En l’actualitat, 16 anys després torna com a director titular de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.
Amb aquestes agrupacions ha aconseguit, entre altres, dotze primers premis en importants concursos musicals, i ha realitzat gires de concerts per Itàlia, França i Portugal. Ha sigut convidat a dirigir orquestres i bandes a Espanya, Itàlia, Colòmbia i Portugal, i ha impartit diferents cursos i Màster Class de Direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia, FSMCV, etc.
Durant 2013 ha sigut seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, realitzant concerts en ciutats com Madrid i València, i gires de concerts per Espanya, Holanda i Bèlgica convidats per WMC de Kerkrade.
Durant 3 anys ha sigut principal director convidat de la Banda Musicale Giovanile del Piemonte, i des de fa diversos anys és director musical del Campus Musical d’Estiu Scaliamo le Note en també en Piemonte.
En l’àmbit pedagògic te llibres editats que s’utilitzen en els programes d’estudi de diferents escoles i conservatoris espanyols, així com diferents obres musicals editades en diferents editorials.

Músicos que se incorporen a la SFA en el año 2023
(por orden de izquierda a derecha)

· Marc Devesa Aznar, percusión
· Beatriu Marínez Palacín, saxofón
· Maria Peña Manzanares, clarinete
· Maria Borja Cortés, trombón
· Marta Zaragozí Lausin, violoncello
· Paula Pérez Barber, saxofón

· F. Javier Meseguer Martínez, tuba

Foto: Quico Alvado Photography