Encontes

encontesMOV---copia
Cap esdeveniment trobat!

Fins a no fa molt temps, les notícies, les creences, els desitjos, la manera d’entendre el món, es transmetien de forma oral, les àvies als néts, els pares a les filles. És així com van nàixer i naixen la majoria dels contes, que utilitzen els mites i els personatges imaginaris per a reinterpretar el món que envolta al que explica el conte.

Els moderns mitjans de comunicació, especialment la televisió i les noves tecnologies, han substituït aquestes tradicions. Vivim en el món de la imatge. Encara que des de fa uns anys s’està produint una recuperació del narrador o contacontes com a hereu de l’ancestral art d’explicar històries.

El Festival ENCONTES és una proposta que naix de la nostra inquietud, com a narradors, per col·laborar en la recuperació d’aquesta tradició mil·lenària. Per a açò hem volgut convertir a Altea, durant uns dies a l’any, en la vila dels contes, omplint les seues places i racons d’oralitat.

Hem volgut traure els contes al carrer, a les places, per a acostar-los a la gent, realitzant espectacles de narració oral de contes i activitats complementàries per a tot tipus de públic i de totes les edats, des dels xiquets i xiquetes dels col·legis fins als majors de la Residència de la Tercera Edat.

Tot açò és possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i la Regidoria de Cultura, així com de les empreses i entitats que ens presten la seua col·laboració. La coordinació i adreça del festival és a càrrec de Blai Senabre i Ribes i Aktes Teatre.

Cartells anteriors

Organitza