Organizador

Cultura Altea
Teléfono
965842853
Web
http://www.alteacultural.com

Localización

Biblioteca Municipal Altea
Categoría
Código QR

Fecha

Oct 27 2022

Hora

19:00 - 20:00

Coste

Entrada libre

Present. llibre “Cuineres del territori”– Altea, llibres a la tardor 2022

27-oct-22  I  19.00 h  I  Biblioteca P. Altea

Acto en valenciano.

Presentació del llibre “Cuineres del territori” en el cicle “Altea, llibres a la tardor 2022“.
Autors: Josep Bernabeu, Maria Tormo.
Presenten: Joan Borja i Ana Zaragoza.

El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d’un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones “les cuineres del territori”, foren les protagonistes.
El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La cuina i el menjar alacantí (1973).
Aquest treball ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació rere generació, les dones s’han convertit en les artífexs del saber gastron.mic. Han sigut les creadores d’una gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes aut.ctons i de temporada, dos dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat.
D’ací la importància d’atorgar-les visibilitat i adaptar les seues receptes a les actuals recomanacions dietètiques i nutricionals. Es tracta de tornar a posar en valor el sabor de la tradició i poder reprendre referents que ajuden a alimentar-nos de manera més saborosa, saludable i sostenible.

 

VER CICLO COMPLETO

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *