Organitzador

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com

Ubicació

Biblioteca Municipal d’Altea
Categoria
Codi QR

Data

oct. 27 2022

Hora

19:00 - 20:00

Cost

Entrada lliure

Present. llibre “Cuineres del territori”– Altea, llibres a la tardor 2022

27-oct-22  I  19.00 h  I  Biblioteca P. Altea

Presentació del llibre “Cuineres del territori” en el cicle “Altea, llibres a la tardor 2022“.
Autors: Josep Bernabeu, Maria Tormo.
Presenten: Joan Borja i Ana Zaragoza.

El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d’un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones “les cuineres del territori”, foren les protagonistes.
El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La cuina i el menjar alacantí (1973).
Aquest treball ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació rere generació, les dones s’han convertit en les artífexs del saber gastron.mic. Han sigut les creadores d’una gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes aut.ctons i de temporada, dos dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat.
D’ací la importància d’atorgar-les visibilitat i adaptar les seues receptes a les actuals recomanacions dietètiques i nutricionals. Es tracta de tornar a posar en valor el sabor de la tradició i poder reprendre referents que ajuden a alimentar-nos de manera més saborosa, saludable i sostenible.

 

VEURE CICLE COMPLET

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *