ESGLÉSIA DE L´ANTIC CONVENT DE SANT FRANCESC i SANT PERE

ESGLÉSIA DE

L´ANTIC CONVENT DE SANT FRANCESC i SANT PERE

L’església del Convent o de San Francisco, situat en la replaceta homònima conserva l’edifici original de l’antic convent, incloent la toponímia històrica i el conjunt de cases adossades a l’església que en si són un vestigi d’aquella Altea huitcentista, amb el Casino de Peparra i les seues terrasses inferior i superior encara existents i originals del segle XIX; a aquests volums s’uneixen les cases primeres de la Costanera de Montcau en el seu costat nord, formant un conjunt d’interés just en el nucli central del que va ser l’ampliació urbanística del s. XIX.

El Convent es va començar a construir a partir de 1728, any en què es van instal·lar en aquesta ermita els religiosos de Benissa, sent molt prolongada en el temps la construcció de tots els seus cossos i instal·lacions, ja que incloïa, a més dels elements conventuals propis d'aquestes institucions: Església, claustre, refetor, cuines, cel·les i estades del Prior, així com hort i cementeri; disposava d'hospici i hospital, a més d'espais per a docència.

L'arquitectura de l'església és molt senzilla, escarida, molt franciscana, com és propi. El seu interior el defineixen el sistema d'arcs fajones i pilastres que marquen el ritme de l'estructura amb un gran cornisón que lliga el perímetre, excepte en el frontis del presbiteri, on l'absència d'elements arquitectònics és evident.

Horaris

Misses hivern

Dies laborables: 19:30 h

Vespres de festiu: 19:30 h

Festius: 10:00 i 19:00 h

Misses estiu

Dies laborables: 20:00 h

Vespres de festiu: 20:00 h

Festius: 10:00 i 20:00 h