Organitzador

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com

Ubicació

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18, 03590 Altea, Alicante
Categoria
Codi QR

Data

maig 08 2022

Hora

12:00 - 13:30

Cost

Entrada lliure i gratuïta

Cors participatius: Il canto del cigno

Cors participatius: Il canto del cigno
Diumenge, 8 de maig de 2022
12:00 · Palau Altea · Entrada lliure

 

Concerts participatius amb Musica Trobada i L ́orfeó Universitari de València. Posem a l’abast un excepcional concert amb Música Trobada i l’Orfeó Universitari de València amb interpretacions d’obres essencials en espais especialment emblemàtics. Aquest concert està pensant com un concert participatiu perquè els espectadors/cors intervenen en algunes parts de l’obra. Aquests concerts constitueixen una experiència única que reuneix cantants aficionats a la música coral amb instrumentistes, solistes i directors professionals en la interpretació d’obres emblemàtiques del repertori simfònic coral.

PARTICIPANTS
– Orfeó Universitari de València
– Camerata Ars Cántica de Benidorm
– Cor de la Societat Filharmònica Alteanense
– Cor EE. Elementals i Professionals del Conservatori Professional de Música d’Altea
– Música Trobada
 Pilar Moral, soprano
 Marina Rodriguez, Alto
 Enric Llorens i Víctor Yusà, violins
 Amparo Camps, viola
 Regina Fuentes, violoncel
 Ignasi Jordà, clavecí i orgue
 Fran López, tiorba
– Orquestra de Corda del Conservatori Professional de Música d’Altea
– Helena Martínez Llorca, Oboè Solista
– Francesc Valldecabres, Director

MUSICA TROBADA
Des de la seua fundació el 2009, Música Trobada cerca posicionar-se com una plataforma de investigació, recuperació i difusió de música antiga i barroca, principalment de patrimoni musical antic hispànic i valencià, amb figures clau com Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes Alcàsser.
Formada per Francesc Valldecabres (direcció), Pilar Moral (soprano) i Regina Fuentes (violoncel), comptem assíduament amb la col·laboració de professionals de renom dins del sector artístic, tant musical com d’unes altres disciplines. Música Trobada ha actuat en diferents espais com ara el Palau de la Música de València, la sala Alfons el Magnànim, el Museu de Belles Arts de València, l’Auditori Molí de Vila, de Quart de Poblet, o el TAMA, d’Aldaia. També ha actuat en cicles i festivals com els de la Societat Filharmònica de València, Desert de les Palmes, Serenates al Claustre de La Nau, Graus, Benasc, Osca, MusAS de Sagunt, FEMAP, Peníscola, Vélez Blanco o la Setmana de Música Sacra de Requena, entre d’altres.

El 2019, el grup va presentar la primera edició del Curs de Cant Renaixentista i Barroc de Requena, amb la col·laboració de l’ajuntament d’aquesta ciutat. Des de 2018 ha oferit, a més, diversos cicles de concerts al Museu de Belles Arts de València. Música Trobada ha enregistrat 3 discs: “Joan Cabanilles: la música d’un temps” (Assisi, 2011); “Ab llicència o sens ella: Els villancets en valencià de Pasqual Fuentes (La Mà de Guido, 2017); i “Lamentatio: les lamentacions de Pasqual Fuentes” (DCB Producciones/Crissanjor S.L., 2020) Música Trobada forma part de l’Associació Espanyola de Grups Espanyols de Música Antiga (GEMA).

ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA
L’Orfeó Universitari de València som una associació coral intergeneracional i intercultural. Estem vinculats a la Universitat de València, i disposem d’estudiants, graduats, professors i personal de l’administració d’aquesta institució. Som la formació coral universitària més antiga d’Espanya i un dels motors principals de la cultura valenciana, ja que considerem que la música és el mitjà idoni per a la transformació de la societat. Cada temporada oferim una programació de concerts nombrosa. El nostre àmbit immediat és la societat valenciana, tot i que també duem la nostra música més enllà de les nostres fronteres. L’Orfeó Universitari de València busca reinventar-se cada dia per tal d’oferir contínuament projectes nous i interessants.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *