Organitzador

Palau Altea

Altres organitzadors

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com
Entrades

Ubicació

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18, 03590 Altea, Alicante
Categoria

Més informació

Entrades
Codi QR

Data

gen. 10 2024

Hora

20:00 - 21:45

Cost

33 €

Dansa: “El Trencanous” – Ballet de Kíev

10-gen | 20:00 | Palau Altea

El Trencanous, és un ballet de dos actes, originalment coreografiat per: Marius Petipa i Lev Ivanov amb una partitura de Piotr Ilyich Tchaikovsky. El llibret és una adaptació del conte d’Hoffmann «El Trencanous i el Rei Ratolí». Es va estrenar en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, el 18 de desembre de 1892, en sessió doble amb l’òpera de Tchaikovsky, Iolanta.

Acte Primer

En una antiga ciutat alemanya, a principis del segle XIX en la Nit de Nadal la gent es prepara per a la festa. Entre els convidats a casa dels Stalbaum està un vell guillat, inventor de joguets i amic dels xiquets, Drosselmeyer. El saló de la casa està decorat per a la festa. Estan arribant els convidats. Arriba Drosselmeyer amb els regals. Entren corrent els xiquets. Comencen a jugar a la gallina cega. En el joc participa Drosselmeyer i li embenen els ulls. Després del joc comencen les danses. Drosselmeyer, disfressat de mag fa un xicotet espectacle teatral en el qual el Rei dels Ratolins vol segrestar la Princesa, però el valent Trencanous li derrota i salva a la Princesa. Drosselmeyer té preparades moltes sorpreses per als xiquets, els ensenya un pallasso amb motor de corda, una nina… Però a Masha el que més li ha agradat de tot és el Trencanous. Franz intenta llevar-li-ho i sense voler ho trenca. Drosselmeyer ho arregla. Masha acaricia el seu joguet favorit. El rellotge marca les 10, ja és tard. El ball s’acaba, s’apaguen les llums…

La nit. L’habitació de l’arbre de nadal està il·luminada amb la llum de la lluna, sembla misteriosa, plena de secrets màgics. Superant la por, Masha ha vingut a veure al “malalt” Trencanous, li abraça i s’adorm. Masha veu en el seu somni com els ratolins omplin l’habitació, guiats pel seu Rei. El valent Trencanous crida als soldadets de plom a la guerra amb els ratolins. Però les forces dels ratolins són superiors i al final el Trencanous ha d’enfrontar-se només contra el Rei dels ratolins i el seu exèrcit. Quan tot sembla perdut, Masha, superant la por, colpeja amb la seua sabata al Rei i així salva al Trencanous, qui acaba derrotant al Rei dels Ratolins; aquests fugen i Drosselmeyer converteix al Trencanous en un bell Príncep. Desapareixen les parets de la casa i ens trobem en l’extens territori de la neu, en el màgic rotlle es mouen els lleugers flocs de neu. El Trencanous – Príncep convida a Masha al màgic palau dels seus somnis.

Acte Segon

Masha i el Príncep naveguen pel Regne màgic. Es troben amb angelets i ninots, mentre l’orquestra dels bondadosos nans toca unes boniques melodies.

Masha i el Príncep són feliços: han arribat al Regne dels seus somnis. Apareix Drosselmeyer, a les seues mans està el Trencanous. No pot ser que tot fora solament un somni!… Amb la seua vareta màgica, Drosselmeyer converteix el somni en realitat.

 

BALLET DE KÍEV: Viktor Ishchuk, fundador.

SOLISTA EN GIRA:
– Elena Germanovich
– Evhen Lagunov
– Yevhen Svetlista
– Pazlevich Uladzislav
– Veranika Auchynnikava
– Aleksandra Berozkyna

MÚSICA: Piotr Tchaikovsky

LLIBRET: Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

COREOGRAFIA: Marius Petipa

Duració: 100 min.

Entrada: 33 € (Donació a UNICEF per a donar suport al seu treball en l’emergència d’UCRAÏNA de 1,5 € per cada entrada venuda).

+ Info: Clic ací

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *