Organitzador

Palau Altea

Altres organitzadors

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com

Ubicació

Casa de Cultura Altea
Pont de Moncau, 14, 03590 Altea
Categoria
Codi QR

Data

set. 23 2021

Hora

19:00 - 20:00

Cost

Entrada Libre

De la mar a la terra, una aprox. a l’etnologia alteana – Altea, llibres a la tardor 2021

23 sep | 19h | Casa de Cultura

 

De la mar a la terra és un treball de recerca i d’investigació etnològica que naix com un repte personal de l’autor per a recopilar la informació sobre fongs, fauna i flora, que es troba en la memòria, els costums i els sabers dels habitants d’Altea i la Marina Baixa: un territori encisador que va plantar la llavor de la curiositat i l’estima des que l’autor visitara aquestes terres per primera vegada.

Es tracta per tant, d’un coneixement basat en les seues vivències, sobretot durant el temps que va residir a Altea, on es va aproximar a la seua gent i la seua cultura. Amb la inestimable i altruista col·laboració per part d’amics i coneguts, en De la mar a la terra es desenvolupa una aproximació als diferents usos que s’han fet servir per als animals, les plantes i els fongs que estan presents al terme d’Altea, posant en relleu el seu elevat valor cultural.

Estem, per tant, davant d’un patrimoni etnològic d’una importància incalculable, que involucra un coneixement i un ús de la llengua propi, que naix de la relació entre la vida d’aquests habitants i el seu entorn: un espai geogràfic que va des de la mar a la terra (per això el títol), i que abraça nombrosos camps com són la pesca, la caça, l’ornitologia, la botànica, la gastronomia, la meteorologia, el paisatge, etc. Es tracta d’usos que, tot i que alguns són desapareguts, cal preservar perquè formen part de les tradicions i les identitats dels nostres avantpassats.

Així, la intenció de l’autor va ser arreplegar i escriure una gran part d’aquests costums per tal que no queden en oblit, i que les noves generacions en puguen tindre també coneixement, i gaudir-les.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *