Ubicació

Altea
Altea, España
Codi QR

Data

abr. 05 2024 - abr. 08 2024

Hora

Tot el día

Festes de Sant Vicent del Captivador 2024

Del 5 al 8 d’abril | Ermita del Captivador de La Nucia

Aquest cap de setmana, del 5 al 8 d’abril se celebra les festes en honor a Sant Vicent Ferrer a l’ermita del Captivador de La Nucia.

Hi haurà actes de tot tipus: danses, concerts, albaes, presentació de llibre, tallers al CEM, romeria, carrera pedestre, pilota valenciana i missa. Totes les activitats programades són lliures i gratuïtes.

Les festes de Sant Vicent del Captivador de La Nucia se celebren a l’ermita del Captivador, situada en una cruïlla de camins entre l’Alfàs del Pi, Altea i La Nucia, per això reuneix veïns i veïnes de les tres localitats.

Aquesta festivitat varia cada any al calendari ja que se celebra sempre el cap de setmana posterior al de Pasqua. La programació d’actes de les festes ha estat organitzada per les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Altea i La Nucia; Associació 2n Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Parròrquia de La Nucia i Majorals 2024 de la Penya Els Penjats.

La programació de les Festes de Sant Vicent 2024 ha comptat amb la presència de:

  • Gregorio Cortés, president Associació 2n Centenari de l’Ermita de Sant Vicent.
  • Quico Pérez, president Majorals 2024.
  • Joaquim Devesa, regidor de Festes d’Altea.
  • Sandra Gómez, regidora de Festes de l’Alfàs del Pi.
  • Cristóbal Llorens, regidor de Festes de La Nucia.
  • Pedro Lloret, primer tinent alcalde de La Nucia.

 

Programa de Festes de Sant Vicent de Captivador 2024

– Majorals 2024

El divendres 5 d’abril a la nit obrirà la carpa dels Majorals, amb servei de barra i dinar 24 hores durant els quatre dies, per recaptar diners per a les festes d’agost 2024. Hi haurà plats autòctons per dinar cada dia a la carpa dels Majorals: dissabte fideuà, diumenge putxero amb pilotes i dilluns paella.

Concerts i tardeos de Sant Vicent

A la part musical, hi haurà diferents actuacions a la carpa festera, a partir de les 20 hores s’obrirà el servei de barra i el divendres 5 d’abril actuarà Ska-Pa i Dj Manu. El dissabte 6 d’abril hi haurà tardeo amenitzat per la bandeta La Bona i a la nit actuarà Suite Rumba, The Jack (Tribut a AC/DC) i Dj Properet. El diumenge 7 d’abril amb el grup nucier “The Boliquets” i a la nit serà el torn de Fireball (Pop i Rock dels 80-90).

– Danses i Albaes i CEM

El dissabte 6 d’abril a les 19 hores es realitzaran les Albaes amb diversos intèrprets i el dolçainer El Bessó. El diumenge 7 d’abril a la vesprada, a les 18:30, a la plaça de l’Ermita actuacions del Grup de Danses d’Altea Bellaguarda Tradicions i el grup de dansa de l’Escola de Danses Tradicionals de La Nucia amb la col·laboració del Grup de Danses l’Almadrava. 

Els dies 6,7 i 8 d’abril el Centre Educatiu Mediambiental, CEM Captivador, estarà obert al públic d’11 a 14 hores i es podran fer visites guiades, activitats i tallers.

Pilota valenciana i carrera pedestre

El dissabte 6 d’abril al matí es realitzarà Jocs de Raspall amb les diferents categories de l’Escola de Pilota Valenciana de La Nucia. A la vesprada a les 17:00, partida d’exhibició de llargues entre els equips del Club de Pilota Valenciana de La Nucia, amenitzada pel grup de dolçainers d’Altea.

El diumenge 7 d’abril se celebrarà la XIX Cursa Pedestre de La Nucia, amb Volta a Peu i Marxa Nòrdica. L’eixida serà des de l’Estadi Olímpic a les 10 hores i la meta estarà a l’ermita de Sant Vicent, on es faran les curses infantils a partir de les 11:30.

– Romeria de Sant Vicent i presentació de llibre

El dilluns 8 d’abril, dia de Sant Vicent, a les 10 hores es realitzarà la presentació del llibre Contes i narracions – Sant Vicent Ferrer, amb la presència de l’autor Ferran Garcia-Oliver i després tindrà lloc una visita a la Col·lecció Bibliogràfica de Sant Vicent ubicada al CEM Captivador. A les 11:45 hores començarà la romeria de la imatge del sant que eixirà des del CEM del Captivador.

Tot seguit, se celebrarà la missa en honor al sant a la plaça de l’Ermita de Sant Vicent, que reunirà les autoritats locals d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia. A la missa participarà la Coral L’Alfàs Canta. Després de la missa actuarà el grup de Danses de Pedreguer.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *