Organitzador

Palau Altea
Entrades

Ubicació

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18, 03590 Altea, Alicante
Categoria

Més informació

Entrades
Codi QR

Data

set. 01 2022

Hora

20:00 - 21:10

Cost

19 €

Orquestra de la Comunitat Valenciana

1-sept I  20:00 h  I  Palau Altea

Música Orquestra de la Comunitat Valenciana.

L’ Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) va ser fundada en 2006 per Lorin Maazel, el seu primer director musical.

En poc temps, la formació titular del Palau de les Arts s’ha llaurat un prestigi entre el públic i la crítica, i ha aconseguit un alt nivell artístic que la situa entre les millors orquestres d’Espanya i una de les més importants creades a Europa en els últims anys.

Aquest reconeixement s’ha forjat també gràcies a la presència de Zubin Mehta en les primeres temporades, sobretot amb el recordat Anell wagnerià registrat en DVD, i a mestres de la talla de Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre. A més, han sigut directors titulars de la OCV Omer Meir Wellber, Roberto Abbado i Fabio Biondi, així com Ramón Tebar el seu principal director convidat.

Des de setembre de 2021, l’estatunidenc James Gaffigan és el director musical de la formació, assumint l’obertura i clausura de la temporada amb Rèquiem de Mozart i Wozzeck, respectivament.

Elogiada per la qualitat dels seus músics i per ser un conjunt versàtil capaç d’interpretar amb admirable personalitat tant d’òpera com música líric-simfònica, la OCV prossegueix la seua trajectòria professional impulsada per primeres figures de la direcció orquestral, entre elles Daniele Gatti (Rèquiem de Verdi),  i amplia el seu ja nodrit repertori operístic de la mà de reconegudes batutes internacionals especialitzades en diferents estils, com Marc Albrecht (Elektra), Carlo Rizzi (La Cenerentola), Daniele Rustioni (Falstaff), Stefano Montanari (Così fan tutte), Markus Stenz (Fin de partie) o Marc Minkowski (Els contes d’Hoffmann).

A més, aferma la col·laboració amb els principals directors espanyols que més projecció tenen fora de les nostres fronteres, entre ells, Guillermo García-Calvo, Gustavo Gimeno, Pablo Heras-Casado, Juanjo Mena i Josep Pons.

Cada temporada, l’ Orquestra de la Comunitat Valenciana intervé en les òperes programades en Els Arts i protagonitza un ambiciós cicle de concerts en el qual aborda complexes partitures de tots els estils, com la Missa glagolítica de Janáček, els rèquiem de Verdi i Brahms, ballets de Stravinski, les simfonies més emblemàtiques de Beethoven, Brahms, Bruckner, Txaikovski, Dvořák, Haydn, Mahler, Mendelssohn-Bartholdy, Mozart, Prokófiev, Schubert, Schumann, Xostakóvitx o Sibelius, poemes simfònics de Mússorgski, Rimski-Kórsakov i Strauss, així com música francesa i espanyola.

També participa activament en els programes de formació (produccions i concerts del Centre de Perfeccionament), educació (concerts per a escolars i públic familiar) i divulgació (concerts de cambra en sessions matinals de diumenge).

Considerada un dels referents culturals més importants de la Comunitat Valenciana, l’OCV desenvolupa part de la seua activitat en altres auditoris i institucions de la regió (cicle “Les Arts amb Tu”), i manté un estret vincle amb el Auditori de Castelló des de la seua inauguració, on cada temporada ofereix diversos concerts dirigits per importants batutes.

Com a ambaixadora de l’immens patrimoni musical valencià, l’orquestra ha interpretat i recuperat composicions de Barrachina Sellés, Blanquer, Chapí, Esplà, López-Chavarri, Llàcer Pla, Lleó, Palau, Rodrigo, Salvador i Serrano, i també dóna suport a la difusió d’autors contemporanis com César Cano, Juan José Colomer, Francisco Coll o Andrés Valero.

El programa que s’interpretarà al setembre de 2022 en el Palau Altea Centre d’Arts, encara per decidir, estarà dirigit pel director titular de l’orquestra: James Gaffigan.

Més informació de la proposta en: https://www.lesarts.com/es/orquestra-de-la-comunitat-valenciana/

Espectacle per a tots els públics.

Entrada 19€.

Descompte 50% per a col·lectius musicals (socis i alumnes SFA, SRM, EsMuAltea i membres del Conservatori d’Altea, Benidorm, Elda, Oliva, Xabia, i Conservatori d’altres municipis). S’haurà d’aportar carnet o document acreditatiu que demostre la vinculació amb alguna d’aquestes institucions. Es podran adquirir fins a 3 entrades amb descompte per membre. Aquest descompte no serà acumulable a altres descomptes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *