Organitzador

Palau Altea

Altres organitzadors

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com
Entrades

Ubicació

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18, 03590 Altea, Alicante

Més informació

Entrades
Codi QR

Data

abr. 21 2024

Hora

18:00 - 20:20

Cost

31/36 €

Òpera: “Carmen” de Bizet

21-abr | 18:00 | Palau Altea

Òpera: Carmen de Bizet, per Camerata Lírica.

Fins ara al segle, Carmen, composta per George Bizet, forma part del podi de les òperes més representades arreu del món, juntament amb La flauta màgica i La Traviata, la qual cosa indica la seva enorme vigència i l’èxit que segueix aconseguint des del seu estrena a l’Opéra Comique de París el 1875. Algunes de les seves melodies formen part de la banda sonora que acompanya des de llavors la vida de la humanitat, com la famosa “Habanera”, la “Seguidilla”, les cançons del “Toreador”, l’ ària del tenor “La fleur que tu m’avais jetée” i el famós preludi, una de les peces orquestrals més famoses de la història de l’òpera. El seu enorme èxit va transcendir al món de l’òpera a tots els sectors artístics amb innumerables ballets i més de vint-i-cinc grans produccions cinematogràfiques des de l’any 1907, amb DeMille, Chaplin, Vidor, Saura, Aranda, etc.

La història té lloc a Sevilla, cap al 1820, i té com a protagonista una bella i provocativa gitana, Carmen, de la qual s’enamora perdudament en Don José, un cap de la guàrdia, qui, arrossegat pels encants de la noia, deserta com a soldat i acaba unit-se a una banda de contrabandistes. Poc temps després, l’atenció voluble de la gitana canviarà cap al famós torero Escamillo. Llouc de gelosia, convertit en un delinqüent i amb la seva vida destrossada, Don José matarà a Carmen, mentre el públic aplaudix la feina del torero.

Aquesta òpera és una obra mestra, ja sigui musicalment, en la bellesa de les seves melodies i instrumentacions d’una gran inspiració, com en la paraula, cantada o recitada, sent sens dubte un dels millors llibrets d’òpera de la història, com en el perfecte dibuix musical dels personatges, les seves interaccions i l’ambient que els envolta.

Sens dubte Prosper Mérimée, l’autor de la novel·la en la qual es basa l’òpera, mai va poder imaginar l’enorme èxit que assoliria la seva història basada en una llegenda que li va explicar la comtessa de Montijo durant una de les seves visites a Espanya.

 

DURACIÓ: 135 minuts.

EDAT RECOMANADA:A partir de 18 anys.

Entrades: 31/36 €

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *