Organitzador

Cultura Altea
Telèfon
965842853
Pàgina web
http://www.alteacultural.com

Ubicació

Biblioteca Municipal d’Altea
Categoria
Codi QR

Data

nov. 02 2023

Hora

19:00 - 20:00

Cost

Entrada lliure i gratuïta

Present. llibre: “Camigrants” – Altea, llibres a la tardor 2023

02-nov | 19:00 | Biblioteca Pública Municipal Altea

Presentació llibre: Camigrants en el cicle “Altea, llibres a la tardor 2023”.

Autor: José Figueres.

Camigrants, de José Figueres, és el nou títol de la col.lecció Literatura de Vincle Editorial, 2023. Es tracta d’un relat de relats que narra amb sensibilitat, respecte i empatia el drama dels menors migrants no acompanyants. Una ficció basada en centenars d’històries reals que dona veu a joves com l’Ibrahim, el Mamaoudou, la Saloua, l’Ahmed, l’Onera i la Lupita, els quals un dia abandonaren els seus països d’origen per a buscar un futur millor enfilant el camí cap a Europa on, si no ets blanc o arribes amb visat, ho tens francament difícil. Una temàtica poc tractada a la literatura valenciana.

“Vaig escriure Camigrants”, indica Figueres, “perquè volia visibilitzar la problemàtica d’un dels col.lectius més vulnerables, com és el dels menors estrangers no acompanyats. Volia deixar en negre sobre blanc aquesta altra realitat, desconeguda per a la gran majoria de la societat, que pateixen aquests joves que es llancen a la mar, al camí o boten una tanca amb ganivets en la seua recerca per una vida millor”, conclou l’autor.

Figueres ha escrit amb valentia un calidoscopi dels joves migrants. Un fresc social que aborda temes com els desequilibris econòmics entre el Nord i el Sud, els governs i les monarquies corruptes al servei dels interessos de les corporacions internacionals, els diferents models de migració, l’amistat, l’amor, la mort, la discriminació, el masclisme, l’homosexualitat, l’homofòbia i la solidaritat basada en el suport mutu.

Qui són?, D’on venen? Per què fugen de les seues famílies i dels seues països? Com arriben, com viuen el viatge? Quines dificultats troben en els diferents itineraris? Com es paguen el viatge? Com els curen les ferides de les ganivets de les tanques? Com sobreviuen a la màfies? Figueres va intentar respondre a totes aquestes preguntes mitjançant la literatura, “l’arma més fràgil i poderosa que transforma l’estigma en estima”, afirma.

VEURE CICLE COMPLET

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *