ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DEL CONSOL

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DEL CONSOL

La cúpula del mediterrani

En el més alt de terra alteana, és albirada  per qualsevol punt del municipi i dels dos campanars de planta quadrada té només un s’eleva cap al cel sent reconegut per tots. Els colors, formes i altura de les seues cúpules li han fet mereixedora de ser anomenada les ‘cúpules del Mediterrani’ sent estampa de la costa llevantina.

Per a arribar a l’església de ‘dalt’ com és coneguda a Altea, hem de trepitjar els carrers empedrats de traçat àrab i algunes costes, ja en la plaça de l’Església que l’envolta, part de la façana discorre pel carrer Major, en el barri antic.

Alçada sobre una altra església renaixentista que formava part d'una fortalesa del segle XVII, la seua reconstrucció actual ha ampliat el temple lateralment cap al sud i reculant la façana.

En essència, una planta amb capelles laterals i dues cúpules ornamentades amb ceràmica blava i blanca en forma d'escates, una església en la qual sorprén l'abundància d'imatges d'índole religiosa amb posteriors retocs a la fi del segle XX.

Cal fer notar que l'edifici per la seua condició i ubicació es desvincula d'aspectes estilístics, generant unes tibants relacions entre el natural i l'artifici, potenciant així un paisatge inèdit.

Horaris

Misses

Dimarts, dimecres, divendres i dissabte – 18.30 h

Diumenge i festius – 9.00 h i 11.00 h