Els carrers del barri antic tornen a convertir-se en una exposició d’art a l’aire lliure amb Balconades d’Altea 2023

Els carrers del barri antic tornen a convertir-se en una exposició d’art a l’aire lliure amb Balconades d’Altea 2023

Ahir es va inaugurar la XXV edició de la mostra al carrer Sant Miquel

Els carrers del barri antic d’Altea, un any més, tornen a convertir-se en una exposició a l’aire lliure amb la inauguració de Balconades d’Altea 2023 que es va inaugurar ahir i es podrà visitar fins al 27 d’agost. Es tracta d’una galeria a l’aire lliure de llenços penjats dels balcons de barri antic d’Altea, creats per artistes consolidats i amateurs. En aquesta present edició la mostra compleix 25 anys i participaran quatre municipis en la iniciativa. Oliva albergarà l’exposició per primera vegada al desembre.

“Les Balconades d’Altea és un projecte consolidat, ja porta 25 edicions a la seua esquena, i com podeu vorer les obres són d’un gran nivell i tenen diferents temàtiques artístiques i molts missatges reivindicatius. Podrem trobar balconades fetes amb diferents tècniques artístiques com pintures o fotografies que generen un espai màgic i fan que els nostres carrers del barri antic siguen més bells  si cal” va explicar l’edil d’àrea, Pepa Pérez, en la inauguració de la mostra, qui a més va agrair als veïns i veïnes per cedir els seus balcons per a aquesta mostra a l’aire lliure i felicitar als artistes.

En aquesta edició han participat 57 artistes amb tècniques variades, ja que les condicions de Balconades estableixen que la tècnica i el tema són lliures, només condicionades al fet que l’exposició és exterior. La mostra de llenços pot gaudir-se als carrers més cèntrics del nucli històric d’Altea: Plaza de l’Església, carrers San Miguel, Major, Salamanca, Portal Vell i Concepción. La regidoria de Cultura ha editat un pla amb tota la informació sobre la mostra i un mapa per a localitzar la ubicació de cada llenç. (https://www.alteacultural.com/events/balconades-daltea-2023/)

Alguns artistes van explicar les seues Balconades en la inauguració de la mostra, com l’autora de tela número 22, Carmen Solbes, que reivindica amb la seua obra “La pau en el món”, els morts del tothom i la necessitat de treballar per la pau perquè vivim en la guerra. En canvi, l’autora del número 6, Sibylle Schorlemmer, amb la seua tela “Aigua” busca reivindicar la importància de l’aigua i recordar aquella Altea del passat, concretament de l’any 1972. Per part de l’artista, Isabelle Hernández, amb la seua tela número 45 “Neu i bambolles de colors” parla dels colors de l’arc de Sant Martí o la tela número 37, de Gerrit Schotte, “Homenatge a Joan Miró”, un llenç que parla de la música i que ret homenatge al pintor català.

A causa de l’èxit de les Balconades, l’exposició es trasllada a altres poblacions:  des de 2009 a l’Alfàs de Pi que enguany agafarà aquesta mostra del 4 de setembre al 30 de setembre 2023; des de 2011 es fa a Agost i enguany es realitzarà del 5 al 16 d’octubre de 2023, Benimantell, que participa des de fa 10 anys, i es podrà gaudir d’aquesta exposició a l’aire lliure del 3 al 26 de novembre de 2023 i Oliva, del 15 de desembre a l’11 de gener de 2024, que albergarà per primera vegada la mostra.

A la inauguració asistien representants de les quatre poblacions en la que les Balconades estaran exposades, i coincidien en l’alegria de col.laborar en aquesta incitativa tan bonica, i en que traure l’art al carrer és una meravella.

Pepa Pérez ha convidat a alteans, alteanes i visitants a gaudir d’aquesta “galeria d’art a l’aire lliure que aporta vistositat i elegància als balcons del centre històric”. |ALTEADIGITAL.ES