“Gorgona” de Françoise Bertin guanya la tercera edició de “El retorno de las Gárgolas”

“Gorgona” de Françoise Bertin guanya la tercera edició de “El retorno de las Gárgolas”

L’obra “Gorgona” de la ceramista belga Françoise Bertin ha resultat ser la guanyadora de la present edició de “El retorno de las Gárgolas” i rep els 1.000€ del premi. Així ho informa l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez.

Com recorda la regidora, “El retorno de las Gárgolas” és una exposició a l’aire lliure coordinada per l’artista local Enrique Lecuona, que en esta tercera edició ha reunit la participació de 23 artistes i les gàrgoles corresponents”.

La segona i tercera gàrgola més ben valorades han estat “Custodio” de Julia Martín-Albo i “El dorado” de Graham Maiden.

Esta mostra de creativitat és present als carrers del Poble Antic d’Altea des de juliol fins al proper mes de desembre i amb tan sols 3 edicions ja es considera una iniciativa consolidada, atès el seu èxit de participació i repercussió, sumant-se a les nombroses activitats que durant l’època estival omplen els carrers d’Altea d’artesania, música, teatre, entre d’altres arts i que són un bon pretext per no deixar de visitar Altea.

Françoise Bertin

Françoise Bertin és una ceramista nascuda a St Mard, Bèlgica. Alumna de l’Escola de belles arts Wavre, ha participat en diversos concursos com el Concours International du bol de Lille, França; Écuries Royales de Waterloo, Bèlgica i també ha participat en exposicions a Luxemburg, França, etc.

Per casualitat, el seu camí de la vida la va portar a descobrir la Comunitat Valenciana. La llum, el mar, el sol i les matèries li donen tantes emocions que es va mudar per instal·lar-se ací. Hui estes meravelles són la font d’inspiració.

Gorgona

Criatura divina creada pels déus del mar, “Gorgona” té els cabells fets de serps… si el mires als ulls, et petrificaràs!

Però no et preocupis, la nostra Gorgona d’Altea ha pres l’aparença d’una bonica gàrgola, només pel plaer dels teus ulls.

Esta obra va ser realitzada en porcellana modelada i després fosa. S’ha fixat sobre una base d’acer. |ALTEADIGITAL.ES