La conferència “Dones baix la repressió i ocupació” desperta gran interès entre la societat alteana

La conferència “Dones baix la repressió i ocupació” desperta gran interès entre la societat alteana

Ahir a la vesprada, la conferència-col·loqui “Dones baix la repressió i ocupació” recollia un èxit rotund d’assistència, ja que eren més de 100 les persones que congregava l’activitat. L’acte, organitzat per l’Associació Juita de la Marina Baixa, en col·laboració amb les regidories de Benestar Social, Igualtat i Cultura, va comptar amb la participació de dones destacades que han desafiat la situació de precarietat humana que pateixen les dones, pel fet de ser dones, a països com Palestina, Afganistan, Iran i el Sàhara Occidental.

“Les dones que hui visiten Altea per apropar-nos a la realitat dels seus països són dones que han decidit fer de la seua vida una lluita pels drets humans, fins i tot a costa de la seguretat pròpia”; comentava la responsable municipal de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza, que presentava les conferenciants. Unes dones que pel fet de defensar els drets humans, en cas que ens ocupa els drets de les dones, són perseguides.

Esaba Masaud, representa el Sàhara Occidental. És advocada i politòloga, a més de formar part del gabinet jurídic del Front Polisari que és qui té els recursos davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Rawaa Abu Adbou, refugiada palestina que dóna veu i visibilitat a la situació que viu el poble palestí des dels diferents vessants i com actuen les primeres grans potències davant d’aquesta situació.

La jutge i també representant de “Save a Girl Save a Generation”, Culalai Hotak, parla de la situació de les dones en un país com l’Afganistan, on la violència i no estar representades com a persones en una societat que invisibilitza la dona.

La iraniana Mahshid Mahrami aborda el que significa ser dona o xiqueta a l’Iran, però també què significa la necessitat d’un govern sense censures, una dictadura que com sempre acaba castigant la població i es repeteix com un patró sent la dona qui més ho pateix amb lleis que ataquen directament i únicament la dona.

“Gràcies a esta taula rodona organitzada per l’Associació Juita, podem no només posar cara a qui lluita per estes desigualtats i atacs als drets humans, sinó que a més podem conèixer de primera mà la situació que es viu a zones com el Sàhara Occidental, Palestina, Iran o Afganistan”; apunta Lanuza, que acaba donant les gràcies a les ponents “per estar ací i mostrar la vostra valentia davant d’esta realitat que tothom hauria de conèixer, però que depenent dels interessos dels uns o dels altres moltes vegades no ens arriben estes situacions”.

La conferència està disponible a: https://youtube.com/live/pbMii39w8Ek?feature=share | ALTEADIGITAL.ES