La Nit de l’Art convoca la seua setena edició

La Nit de l’Art convoca la seua setena edició

La convocatòria de projectes romandrà oberta fins al 28 de març.

L’organització de La Nit de l’Art convoca la setena edició d’este festival d’instal·lacions, vídeo creacions, dansa i performance amb l’obertura del període de presentació de projectes, que romandrà obert fins al proper 28 de març; segons indica l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez, que ha revelat que La Nit de l’Art 2024 tindrà lloc els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny.

Com ha recordat l’edil, l’objecte de la convocatòria és dinamitzar la cultura i la creació contemporània al municipi d’Altea; platejant La Nit de l’Art com un espai viu d’experimentació i trànsit artístic.

Pel que fa a les bases de la convocatòria, Pepa Victoria Pérez ha apuntat que es tracta d’una convocatòria oberta, adreçada a la selecció d’innovadors projectes d’instal·lació, vídeo creació, dansa i/o performance per conformar un itinerari artístic temporal al nucli urbà .

Poden presentar els projectes artistes plàstics, visuals i ballarins/es, de forma individual o col·lectiva, de qualsevol nacionalitat i sense límit d’edat.

La selecció dels projectes es realitzarà mitjançant la valoració de les propostes presentades en funció de l’interès, l’originalitat i la qualitat del projecte; l’adaptació de la proposta a l’espai urbà escollit i la seua cura, així com la capacitat d’interacció entre les obres, l’espai i la ciutadania; la viabilitat del projecte a nivell tècnic i d’execució: facilitat de muntatge, cronograma o planificació temporal i pressupost estimat.

S’estableixen quatre categories d’intervenció urbana a triar, de les quals seran elegides 5 peces en total amb una dotació de 500€ cadascuna: dansa contemporània; instal·lació o intervenció; performance i vídeo creació.

La Documentació a aportar, de manera digital, contindrà un formulari de sol·licitud emplenat; fotocòpia del DNI o passaport de l’autor, autora o autors i/o autores del projecte; currículum; breu dossier amb imatges de treballs anteriors amb les corresponents fitxes tècniques; projecte a realitzar amb la categoria a què es presenta i espai escollit; títol i desenvolupament del projecte; sinopsi, objectius i memòria conceptual; fotografies de l’obra o imatges d’esbossos, croquis, models i/o maquetes de les peces en cas de ser inèdites. Si es disposa de material audiovisual produït, es recomana incloure imatges i enllaços web als vídeos allotjats a Vimeo o Youtube;

Les interessades i interessats a participar en esta convocatòria hauran d’enviar la documentació requerida per correu electrònic a nitdelartaltea@gmail.com  i cal especificar la llegenda Nit de l’Art 2024 i el nom de l’autor o autora.

El termini per a la presentació de la documentació finalitza el 28 de març de 2024. Una vegada rebuda la documentació, l’organització contestarà el correu per confirmar-ne la recepció.

Per a més informació consultar a www.alteacultural.com | ALTEADIGITAL.ES