La presentació en societat del projecte “El Polp i l’Estrela de Mar” ompli l’auditori del Centre Social

La presentació en societat del projecte “El Polp i l’Estrela de Mar” ompli l’auditori del Centre Social

Batiste el Xocolater, Ximo Romá i José Lanuza, artífexs de la iniciativa, posen tot el seu entusiasme per mostrar a les més de 200 persones presents el resultat d’una “il·lusió de jubilats”.

Ahir a la vesprada, a partir de les 18:30h, era presentat a l’auditori del Centre Social d’Altea el conte i projecte didàctic “El Polp i l’Estrela de Mar”. Una iniciativa en què treballen des de fa més d’un any, Batiste el Xocolater, autor de la cançó inspiradora del projecte; Ximo Romá, redactor del conte i José Lanuza, coordinador i editor, amb el suport de Caixaltea i l’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories de Normalització Lingüística i Cultura.

Molts han sigut els implicats en el desenvolupament de la iniciativa, 29 en total, revelaven els autors durant la seua presentació; entre els quals ha destacat la participació activa de Serafina Buígues, il·lustradora del conte; Juan Martí Ronda, creador de la web del projecte; Miguel de la Hoz, responsable de la part didàctica del Conte; Xelo González i Ester Morales edil i tècnica de Normalització Lingüística; Pepa Victoria Pérez, edil de Cultura; Sergio Olivares, president de Caixaltea, els músics Jose Miguel Laviós i Mari Cruz Sánchez i el narrador del conte Paco Cano; a més a més de professorat i alumnat del CP Blanquinal.

L’acte, que començava amb la intervenció dels responsables primers del projecte, comptava amb la interpretació de la cançó “El Polp i l’Estrela de Mar” del disc “Sentiments” de Batiste Martínez, el Xocolater; l’explicació dels autors sobre el naixement i el desenvolupament del projecte; la intervenció de Pepa Victoria Pérez, responsable municipal de Cultura i Sergio Olivares President de Caixaltea, i l’edil de Normalització Lingüística, que ho va fer a través d’un vídeo per no poder estar present. Els responsables de la iniciativa van tenir paraules d’agraïment per totes les col·laboracions rebudes i des de la part institucional es van llençar nombroses lloances al projecte.

El punt final a este emotiu acte de presentació en societat del Polp i l’Estrela de Mar, el van posar els alumnes de 6è de Primària del CP Blanquinal amb una singular representació i narració d’esta bonica història en què el fons de la Badia d’Altea i el que l’envolta són els veritables protagonistes d’un conte on està present la preservació del medi ambient.

Els més de 200 assistents a l’acte, entre ells diversos dels regidors de la Corporació Municipal, amb l’alcalde Diego Zaragozí al capdavant, que no es van voler perdre esta cita, van eixir del mateix entusiasmats amb la iniciativa i a més amb un llibre entre les mans … |ALTEADIGITAL.ES