“Música A Boqueta Nit” presenta nou concerts de diferents estils per als dijous de juliol i agost

Jun 25, 2024“Música A Boqueta Nit” presenta nou concerts de diferents estils per als dijous de juliol i agost

Plaça de l’Aigua, a les 21:00h, a partir del 4 de juliol.

El cicle musical a l’aire lliure “Música a Boqueta Nit” ha preparat una programació de nou concerts de diferents estils per a la present edició. Concerts que tindran lloc, cada dijous de juliol i agost, a la Plaça de l’Aigua a les 21:00h i que inaugurarà “Campanes al vol” de la SFA el 4 de juliol, segons han informat l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez i el coordinador del cicle, Juan Tomás Laviós.

“Música A Boqueta Nit és un cicle de música més que consolidat dels mesos de juliol i agost, a la Plaça de l’Aigua a les 21:00h i com és costum, el mes de juliol la Societat Filarmònica Alteanense és la que programa els concerts i el mes d’agost la programació va a càrrec del departament municipal de Cultura”, ha explicat la responsable municipal, que ha indicat que quatre seran els concerts de juliol i cinc els d’agost.

Pepa Victoria Pérez recorda que les entrades per a estos concerts estan disponibles de forma en línia a www.alteacultural.com ; de forma presencial a la Casa de Cultura i a taquilla una hora abans de cada concert. “També com cada any, es pot comprar una entrada per a cada concert o els abonaments per mesos”, ha matisat la regidora.

El preu de les entrades individuals és de 10€ -8 a la compra online-. El cost dels abonaments és de 27€ per al mes de juliol -22€ si la compra és en línia- i de 35€ per al mes d’agost -30€ si s’adquireix de forma en línia-.

Com a responsable de la coordinació dels cicles musicals que organitza la regidoria de Cultura, Juan Tomás Laviós ha detallat el contingut de la iniciativa.

“El 4 de juliol tindrem un projecte innovador i jove que ha nascut al si de la SFA, en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música d’Altea, i és un concert on s’han fet diferents arranjaments per a un grup de trompetes i percussió. Un concert per a tots els públics amb un estil de música molt fresc i adequat per a l’estiu”; ha explicat Laviós. Este concert del dia 4 de juliol s’ha titulat Campanes al vol.

L’11 i el 18 de juliol tindrà lloc el festival de música “A Clau de Blau”, música d’agrupacions els repertoris dels quals també són molt frescos i este any seran “La Tropical de Benidorm” i “Altea Músics Classic Band” les protagonistes.

El 25 de juliol, l’Ensemble Ifach Trio tancarà la programació organitzada per la SFA. És un trio format per bandúrria, llaüt i guitarra que faran un recorregut musical per diversos estils, començant pel barroc i evolucionant a música més contemporània.

El mes d’agost començarà la programació de la regidoria de Cultura i el concert de “València Brass Ensemble” l’1 d’agost. Una formació que va fer la seua presentació abans de Setmana Santa d’este any i que ompli un buit al nostre territori, format per solistes de la Banda Municipal de València i Orquestra del Palau de les Arts, que fan música escrita per a esta agrupació. Segons els detalls oferts per Laviós, ha declarat que “segurament en poc temps serà un referent en música de metall”.

El 8 d’agost Nit de Copla a càrrec de l’Orquestra Iris, formada per músics locals i de la Comarca que s’han unit per recuperar gèneres com el pasdoble i la copla espanyola i que també ha recuperat el nom de la mítica “Orquestra Iris” d’Altea la Vella.

El 15 d’agost “Duende y Aire”, format per trompeta, guitarra i calaix flamenc, fusionaran músiques de diferents cultures. Amb la fusió de diferents estils musicals tenen un estil característic que fan amb molta il·lusió.

El 22 d’agost “Sons Dempat” amb una proposta innovadora de música en valencià, fa una reinterpretació de cançons populars mediterrànies, adaptant-les a l’estil del grup.

El cicle “A Boqueta Nit 2024” acabarà amb el concert del pianista Luís Prado & Band. Un projecte personal que gira al voltant del piano pop.

Des de la regidoria de Cultura i la coordinació del cicle es convida a gaudir dels nou concerts programats a l’aire lliure, que, en paraules de Laviós, “es converteixen en grans moments culturals”.

|ALTEADIGITAL.ES