Altea homenatja l’artista Pepe Azorín instal·lant “L’abraç” en el Passeig de la Platja del Bol

Altea homenatja l’artista Pepe Azorín instal·lant “L’abraç” en el Passeig de la Platja del Bol

L’obra ha sigut inaugurada oficialment aquest migdia

El pintor, gravador, escultor i docent José Díaz Azorín, conegut artísticament com Pepe Azorín, ha sigut homenatjat a Altea, amb la instal·lació de la seua escultura “L’abraç” en el nou Passeig de la Platja del Bol. La mostra s’ha inaugurat hui amb la presència de la nova corporació municipal.

Aurora Serrat, regidora en funcions de Cultura, va ser l’encarregada d’inaugurar l’acte. “És un honor ser participe d’aquest acte, aquest fantàstic projecte que iniciàvem fa més d’un any és un regal que m’ha donat la Regidoria de Cultura. M’ha permet conéixer amb profunditat aquest artista talentós i al seu fill Damián, només tinc paraules d’agraïment per la seua passió i dedicació” destacava l’edil. “Done gràcies a totes les persones que han permés que aquesta obra de bronze estiga instal·lada en uns dels llocs més emblemàtic del nostre poble”, va afegir Serrat.

La peça artística elaborada per l’artista a fincat a Altea, ja fa més de 45 anys, pesa quasi dues tones, concretament 1.900 quilograms, i 2,20 metres d’altura instal·lada sobre el centre del passeig marítim de 1,70 metres de costat. L’escultura d’Azorín mostra a dos torsos nus abraçant-se, un home i una dona amb els caps pegats. Segons l’autor, la seua escultura simbolitza “l’amor” per la localitat de Altea.

“Vull manifestar el meu agraïment a l’Ajuntament d’Altea per permetre instal·lar aquesta escultura al poble; un poble que estime i he viscut feliç durant 45 anys. Estic molt content per aquest reconeixement de l’alcalde i la regidora, i espere que els alteans, alteanes i visitants gaudisquen d’aquesta obra que simbolitza l’amor que tinc per Altea”, ha declarat Pepe Azorín durant la seua intervenció en l’acte.

Pepe Azorín va nàixer a Iecla (Múrcia) en 1939 i s’establisc a Altea l’any 1979. Es va llicenciar en Belles arts a l’Escola Superior de Sant Carles de València en 1960. La seua obra artística, centrada especialment en l’estudi i tractament volumètric de formes humanes i vegetals, amb un llenguatge plàstic molt singular, ha sigut objecte d’estudis i publicacions, i és present en museus espanyols i estrangers. Des de la seua primera exposició en 1962 ha realitzat més de huitanta, tant individuals com col·lectives, a Espanya i en països com Noruega, Finlàndia, Itàlia, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Suècia, els Estats Units, Egipte i França. Autor de nombroses edicions d’obra gràfica, entre les seues escultures destaca “Dibuixar l’espai”. Com a docent, ha sigut catedràtic d’institut de dibuix i professor en la Universitat d’Alacant.

Per part seua, Jaume Llinares, alcalde en funcions d’Altea, va ser l’encarregat de concloure l’acte, Llinares va destacar, “Pepe és un alteà més que ha desenvolupat quasi tota la seua obra en el seu va estudi al carrer El Fornet, la qual cosa, allò que hem fet hui és un acte de justícia, molts artistes que viuen Altea es mereixen un reconeixement, però era una obligació tindre una obra de Pepe Azorín als carrers d’Altea per la seua trajectòria artística”. I va afegir: “per a mi, aquest acte és un comiat de les meues funcions polítiques, i m’ompli d’orgull que precisament siga en un acte de Cultura, enhorabona a tota la gent que ha participat en el projecte, a la regidoria de Cultura, a la família d’Azorín i al mateix Pepe Azorín”. | ALTEADIGITAL.ES