La Casa de Cultura acull l’exposició fotogràfica itinerant “me llamo, me llaman” amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia de l’Alzheimer

La Casa de Cultura acull l’exposició fotogràfica itinerant “me llamo, me llaman” amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia de l’Alzheimer

Les imatges estaran exposades fins al 12 de juliol

La Regidoria de Cultura, dirigida per Pepa Pérez, ha inaugurat “me llamo, me llaman” de Benjamín Serrano al costat de l’Associació de Familiars i col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa, AFA, a la Biblioteca Pública Municipal d’Altea.

“Pense que aquesta exposició és molt especial, agraïsc el treball que fan les associacions com AFA. A la vista està, la labor de les fotografies de Benjamín i mostrar la força, la proximitat i els sentiments d’aquestes persones amb Alzheimer d’una manera desinteressada”, ha assenyalat Pepa Pérez en la seua intervenció. I afegia: “la Regidoria de Cultura sempre donarà suport a causes com aquesta”.

La mostra de Benjamín Serrano té com a objectiu de conscienciar a la societat sobre la malaltia de l’Alzheimer i reivindicar la necessitat de continuar investigant. Serrano mostra en la seua exposició retrats artístics de persones usuàries d’AFA, sense parlar de la malaltia, a fi de visibilitzar la sensibilitat, els sentiments i les emocions d’aquestes persones fugint dels estereotips de la malaltia.

Per part seua, Benjamín Serrano, declarava: “vull donar les gràcies a l’Ajuntament d’Altea per donar-me aquest espai per a mostrar els retrats i a AFA per fer possible aquesta exposició. Aquesta xicoteta causa vol mostrar la força d’aquestes persones sense parlar de la malaltia”.

AFA Marina Baixa és una associació que compta amb més de 20 anys d’experiència, donant múltiples serveis als malalts d’Alzheimer, als familiars i cuidadors. La seua presidenta, Garbiñe Mondragón, també va ser l’encarregada d’inaugurar l’exposició i va assenyalar: “encara que aquestes persones no poden recordar, són capaces de captar el sentiment de l’amor i la força de l’afecte”.

La responsable municipal de Cultura convida a alteans, alteanes i visitants al fet que s’acosten a la Casa de Cultura a visitar la mostra. L’exposició estarà oberta fins al 12 de juliol i l’entrada és gratuïta. |ALTEADIGITAL.ES