Arranca la tercera edició de “El retorno de las Gárgolas” amb un recorregut per les 23 participants

Arranca la tercera edició de “El retorno de las Gárgolas” amb un recorregut per les 23 participants

La inauguració d’esta mostra desperta l’interès de desenes de persones.

Ahir a la vesprada dimarts tenia lloc la inauguració de l’exposició a l’aire lliure “El retorno de las gárgolas” en la tercera edició. Hi acudia nombrós públic, entre el qual hi havia l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez i diversos regidors que no es van voler perdre esta cita cultural de l’estiu que, amb tan sols 3 anys de vida, està consolidada.

Es tracta d´una iniciativa coordinada per l´artista local Enrique Lecuona, que indicava que en esta tercera edició són 23 les gàrgoles que es poden admirar als carrers del Poble Antic d´Altea. Lecuona trencava una llança a favor de la creativitat, “que és allò que és este projecte. Un munt d’artistes creant alguna cosa sense el més gran interès que el fet d’acceptar el repte de crear alguna cosa bonica i compartir-la perquè la gent ho veja”. “Agraïsc a tots els artistes el seu treball i l’esforç i a l’Ajuntament que és sensible a este projecte i ens acompanya”. Concloïa Enrique Lecuona, escultor i ceramista establert a Altea.

A més, la ruta per les diferents gàrgoles va estar acompanyada per alguns dels creadors i creadores, que es van mostrar emocionats per poder exhibir les seues creacions i inquiets per agradar al públic. Entre les creadores, l’alteana Julia Martín-Albo, la gàrgola de la qual ha estat instal·lada a la façana de la Casa de Cultura i que comentava: “el meu contacte amb el fang ha sigut a través d’Enric. No sabia que em podia agradar tant. El que em passa és que el cap només pensa a fer coses i crec que Altea simbolitza molt amb el drac i la clau de les portes de tot el bonic que hi ha a Altea i he gaudit molt fent la gàrgola, encara que també m’ha tret el somni”.

Julia és una dels 23 creadors que participen en esta present edició de “El Retorno de las Gárgolas”, que romandrà exposada als carrers del Nucli Antic d’Altea fins al mes de desembre. Una singular iniciativa artística que se suma a les nombroses que durant l’època estival omplen els carrers d’Altea d’artesania, música, teatre, entre d’altres arts i són un bon pretext per no deixar de visitar Altea. |ALTEADIGITAL.ES