Cultura inaugura l’exposició “Tanta bellesa per veure” d’Erwin Michielsen i Ans Lukkassen

Cultura inaugura l’exposició “Tanta bellesa per veure” d’Erwin Michielsen i Ans Lukkassen

La mostra romandrà oberta al públic fins al 9 de desembre a la Casa Toni el Fuster-Fundació E. Schlotter.

Ahir a la vesprada, la casa Toni el Fuster, seu de la Fundació E. Schlottet, obria les portes amb una nova mostra artística anomenada “Tanta bellesa per veure” d’Erwin Michielsen i Ans Lukkassen. La inauguració va estar presidida per l’edil de Cultura, Pepa Pérez i va comptar amb diversos regidors de la Corporació Municipal, amics i familiars dels artistes i amants de l’art.

Com indicava la responsable municipal de Cultura, Erwin Michielsem va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Bèlgica, obtenint matrícula d’honor a la disciplina de pintura. No en va en esta exposició s’hi inclouen obres de l’artista que sorprenen la mirada per la seua perfecció, però sobretot per la sensibilitat com és la de “Invisible tears”; la història d’Omar, un refugiat que va haver de fugir de Síria als 18 anys per la seua condició sexual.

“Tanta bellesa per veure” inclou instal·lacions de Michielsen que commouen, porten a la reflexió i reflecteixen qüestions que mostren la realitat de mons diferents. Com el cas del xiquet que juga amb armes. Mentre que en algunes civilitzacions o països els xiquets usen les armes com a joc, en altres, les armes són un mitjà per sobreviure.

Erwin Michielsen indicava ser una persona de poques paraules que diu el que vol a través dels seus pinzells. “Conte les meues històries a través de les meues obres. Moltes contenen text amb una explicació en espanyol, anglès i holandès, però només veient els treballs pots crear la teua pròpia història”.

Al Cas d’Ans Lukkassen, una enamorada de la joieria i l’orfebreria, va estudiar a l’Acadèmia d’Art Arhem a Holanda. Va arribar molt jove a la comarca de la Marina Baixa i durant molts anys va dirigir la seua galeria d’art. A l’exposició es pot veure una mostra de les seues joies realitzades amb plata i bronze. “El meu amor per les joies va néixer durant la meua joventut quan vaig veure una senyora amb un fermall preciós. En aquell moment es va encendre una espurna i es va transformar en la meua passió”; declarava Lukkassen en curs de la inauguració de la mostra. Per a Ans, “sempre cal tenir en compte l’estil de cada persona i el cos a l’hora de crear i això de vegades és complicat”.

L’exposició es podrà visitar fins al 9 de desembre, de dimarts a dissabte, en horari de 10.30 a 13.30 hi de 17.00 a 20.00 h. Des de la regidoria de Cultura, l’edil d’àrea, Pepa Victoria Pérez convida a gaudir-ne. |ALTEADIGITAL.ES