Teatre en valencià, danses tradicionals i tallers per a celebrar el 9 d’Octubre a Altea

Teatre en valencià, danses tradicionals i tallers per a celebrar el 9 d’Octubre a Altea

Altea ha presentat aquest matí la programació d’actes que commemoraran el Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’Octubre. Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura i Xelo González, regidora de Normalització Lingüística, han sigut les encarregades d’explicar les diferents activitats que recordaran aquesta data històrica.

“Volem celebrar el 9 d’Octubre amb activitats tradicionals i relacionades amb el dia que celebrem i convidar a tota la ciutadania a passar la vesprada aprenent i gaudint de la tradició”, ha comentat Pepa Pérez, regidora de Cultura. Al matí, com és tradicional, es realitzarà la carrera popular i a la vesprada seran les activitats commemoratives

La plaça de l’Ajuntament, engalanada per a l’ocasió, acollirà les diferents activitats que començaran a les 17.00 hores amb un conta contes teatralitzat sobre Jaume I per al públic infantil. Una narració en la que Jaume I després d’un colp al cap no recorda la història del Regne de València i els xiquets hauran d’anar interactuant per a recordar les dates i els fets importants de la nostra història.

“Una oportunitat que els xiquets i xiquetes gaudisquen i aprenguen els nostres orígens mentre que practiquen la nostra llengua, el valencià. Després de la representació hi haurà un berenar infantil”, ha declarat Xelo González, regidora de Normalització Lingüística.

A les 18.30 hores hi haurà danses populars en les quals ballarà el Grup de Danses Bellaguarda; a més farà un taller de danses perquè tothom puga aprendre alguns passos. Hi haurà altres tallers com el de la tradicional mocadorà i tallers infantils. |ALTEADIGITAL.ES