L’alteana María Poquet rep el Premi al Millor Vestuari dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes

L’alteana María Poquet rep el Premi al Millor Vestuari dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Pel vestuari de l’obra “La caravana de les flors”

L’actriu alteana María Poquet rebia dilluns passat el guardó al Millor Vestuari als Premis de les Arts Escèniques Valencianes per l’obra “La caravana de les Flors”. Un premi que reconeix el treball de Maria Poquet a les arts escèniques i que l’actriu dedicava a tot l’equip, família, amics i als que “confien en mi i em deixen posar la meua llavor en els seus treballs”.

La gala de lliurament de premis, que tenia lloc dilluns passat a Castelló, i el lliurament de Premis de les Arts Escèniques, suposa un reconeixement als professionals de les arts escèniques valencianes, visibilitzar-los i incentivar i promocionar la producció escènica valenciana; com així ho és Maria Poquet. “Sóc actriu, faig vestidors i visc i sobrevisc amb este ofici. He fet del teatre la meua professió i només cal tirar endavant. Com a la vida mateixa, es fa de tot i sempre que ho faces perquè vols, tires endavant”; ha declarat Poquet a Ràdio Altea.

Poquet, que resideix a València, on al seu dia va estudiar Arts Escèniques, pensa en els que té a prop i la seua alegria, més que ella mateixa, quan rep algun tipus de reconeixement i diu “el premi és estar treballant. M’han donat el premi a mi, però he de donar les gràcies a la gent que em permet treballar”.

María Poquet que és actriu fa també vestidors i per això “cal posar una part teua. Has de posar-te a la pell d’un personatge i intentar transmetre allò que es vol explicar. En el procés creatiu es comença per llegir el text de l’obra, parlar amb el director i proposar”; comenta Maria del procés creatiu, per a qui “si el vestidor no es veu, millor perquè això vol dir que està impregnat a l’actor”.

I pel que fa al present i futur laboral més immediat de Maria Poquet, ens explica que està immersa en la creació de dos vestidors i en l’enregistrament de tres sessions en una sèrie; per la qual cosa combina el procés creatiu amb l’estudi i l’enregistrament dels papers que li van sorgint.

I en nom del municipi d’Altea, l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez, felicita Maria Poquet pel premi i els èxits aconseguits fins ara en la seua carrera professional; així com vol molts més èxits. “Per Altea, un municipi bressol de creadors, és un orgull que els nostres veïns i veïnes destaquen en les seues disciplines artístiques i en este cas en una que tant ha costat de reconèixer com és el de les arts escèniques; per això té molt mèrit este guardó i tant de bo Maria aconsegueixi molts més. Enhorabona!”. Ha conclòs la responsable municipal de Cultura. |ALTEADIGITAL.ES