La vuitena edició de “Premis Altea de Literatura i Investigació” ja està en marxa

El termini de presentació d’originals s’acabarà el 31 de gener i la Gala de lliurament de guardons tindrà lloc el 23 de març

Hui al matí, l’organització de Premis Altea de Literatura i Investigació ha donat el tret de eixida a una nova edició d’estos premis, la convocatòria dels quals ja és la vuitena. A la presentació de “Premis Altea 2024” hi han participat l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez; el president de la Fundació Caixaltea, Sergio Olivares i Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la UA i impulsor de la iniciativa.

Només uns dies després que s’hagen publicat les obres guanyadores de la setena edició del Premi Altea de Literatura i Investigació 2023, “Solsmarina” de Xavier Mínguez López i “L’últim Ngaranna” de David Boteller Más, l’organització de estos consolidats premis s’han posat fil a l’agulla i acaba de presentar les bases de participació de la vuitena edició.

Com ha revelat l’edil de Cultura, els escriptors que es vulguen presentar als Premis tindran fins al 31 de gener del 2024 per presentar els originals i la Gala de lliurament de premis serà el 23 de març, a Palau Altea.

Pepa Victoria Pérez ha agraït les col·laboracions que fan possible que estos premis se celebren i que any rere any obtinguen tant d’èxit. Suports com els que brinden l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-albert; la Diputació d’Alacant; la Fundació Caixaltea; Aila Edicions, la Càtedra Enric Valor de la UA; l’Acadèmia Velanciana de la Llengua i la Generalitat Valenciana.

La responsable municipal de Cultura ha recordat que els premis en metàl·lic estan valorats en 3.000€ per al Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez; 4.000€ per al Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil i 5.000€ el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novela i Prosa Creativa.

Els autors i autores participants han d’enviar els originals en format PDF per mitjà del formulari digital que podeu trobar a https://www.alteacultural.com/premisaltea

En nom de Caixaltea, Sergio Olivares ha comunicat que un any més, l’Obra Social de l’Entitat patrocinarà el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novela i Prosa Creativa. “Des de l´inici hem estat al costat de Premis Altea i continuarem donant patrocini”; ha apuntat Olivares, que ha manifestat una àmplia satisfacció per part de l’entitat de recolzar tot allò que té a veure amb la cultura.

El President de la Fundació Caixaltea ha explicat que “del benefici que obté Caixaltea cada any, una part va destinat a l’Obra Social per tornar al poble allò que ell ens dóna i així patrocinem associacions culturals, entitat esportives, bandes de música, ONGs que donen menjar a les persones necessitades i hui el que ens toca és el patrocini de la cultura, l’art i la literatura, com són els “Premis Altea”. Olivares ha desitjat que siguen un èxit, però ha reconegut que serà complicat superar les xifres de participació de les darreres edicions.

Per la seua banda, Joan Borja, impulsor d’estos premis, també ha fet un agraïment a totes les institucions que fan possible els Premis Altea i a les persones que les representen. “Fer volar Altea al món de la mà de l’art de les paraules, que en definitiva és la literatura, entenc que és un luxe”; ha declarat Borja.

Per a Joan Borja, el fet que esta nova edició no presente novetats “és un símptoma del bon funcionament i de la capacitat que l’organització té de llançar ja una vuitena edició amb una fórmula de consolidació d’èxit i de prestigi. Presentem una imatge d’invariabilitat, solidesa i confiança de mantenir un mateix calendari i un mateix format any rere any”.

El director de la Càtedra Enric Valor i organitzador d’estos premis ha conclòs indicant que “els premis han vingut per quedar-se. Gràcies a totes les persones i institucions que des d’un primer moment han cregut en el projecte”.

Les bases de la convocatòria es poden consultar a https://www.alteacultural.com/premisaltea-bases/ |ALTEADIGITAL.ES