Villa Gadea acull l’exposició “Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps”

Villa Gadea acull l’exposició “Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps”

De novembre a gener, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14.00 h.

Fins al mes de gener es pot visitar la interessant exposició sobre escriptores valencianes, que van des de Sor Isabel de Villena fins als nostres dies, a Villa Gadea. Així ho ha recordat l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez.

Com explica l’edil, “Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps” és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, en el marc de les activitats programades al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.

Esta exposició té com a objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que, des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat, han escrit al nostre territori, refent de manera senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un èmfasi especial sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

“Amb Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen a les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes”. Apunten les comissaries de la mostra, que afegeixen que “l’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No n’excloem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en properes investigacions”.

Com a responsable de Cultura, Pepa Victoria Pérez anima a visitar l’exposició i agraeix a la seua organització que haja tingut a bé portar-la fins al municipi d’Altea, i concretament fins a l’Aula Didàctica Carmelina Sánchez-Cutillas, gran escriptora valenciana d’orígens alteans.

L’horari de visites roman obert al públic de 09:00 a 14:00 h de dilluns a divendres.|ALTEADIGITAL.ES