Els guanyadors del I Concurs de Pasodobles de la Fundació Sanganxa es triaran a Altea

Maig 8, 2024

Els guanyadors del I Concurs de Pasodobles de la Fundació Sanganxa es triaran a Altea

El concert anirà a càrrec de la Banda Simfònica de la SFA el 19 de maig a Palau Altea.

La regidoria de Cultura, la Fundació Sanganxa i la Societat Filarmònica Alteanense han presentat, este mateix matí, el concert del I Concurs de Pasodobles, que tindrà lloc el proper 19 de maig a les 11:00h a Palau Altea. El concert serà ofert per la Banda Simfònica de la SFA i estarà dedicat a la 50a edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea.

“Este any la SFA i tot el poble d’Altea estem de celebració amb la 50a edició del CIM i arran d’això la SFA va començar una col·laboració amb la Fundació Sanganxa i fruit d’esta, el proper 19 de maig tindrem el I Concurs de Pasodobles organitzat per la fundació i serà a Palau Altea on la Banda de la SFA interprete els pasdobles finalistes, entre els quals eixiran els guanyadors”, ha explicat l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez.

En nom de la Fundació Sanganxa, Alba Todolí, responsable de comunicació, ha apuntat que “plantegem aquest primer Concurs de Pasodobles amb uns objectius molt clars que es basaven a incentivar la composició i incrementar així el repertori bandístic que tenim en l’actualitat; així com premiar l’esforç que fan els compositors i les compositores per tenir pasdobles de concert. Així mateix, este concurs té un segon objectiu que és retre homenatge a una efemèride o esdeveniment rellevant al món de la música, com és en este cas la 50a edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea”.

Todolí ha recordat que el concurs es va llançar el 14 de desembre del 2023, animant compositors nacionals i internacionals a participar i en el moment en què es van tancar les inscripcions, 28 de febrer, s’havien rebut 30 composicions. Va ser el 22 de març quan el jurat, compost per Jaime Francisco Ripoll, José Enrique Martínez i Martínez Gallego, va decidir quins són els 5 pasdobles finalistes que seran interpretats per la SFA el proper 19 de març.

Les obres finalistes tenen el pseudònim inicial de “Daurada Altea”, “Els Arcs”, “Racó del Mar”; “Torre de Éboli” i “Viva mi banda”. Un d’estos cinc pasdobles serà el guanyador del I Concurs de Pasdobles i rebrà una dotació econòmica de 1.500€. El segon premi puja a 600€ i el tercer a 300€. El quart i cinquè rebran un diploma com a finalistes. Així mateix, el guanyador del concurs rebrà un trofeu dissenyat per Xila Gosalbes i inspirat en la ploma que dóna inici a qualsevol composició. I el públic també serà partícip i al programa hi ha un QR en què es pot accedir a la votació i rebre un premi de 300€.

Alba Todolí ha conclòs agraint a l’Ajuntament la seua aposta per la música i per donar difusió de les noves composicions i també al Certamen Internacional Vila d’Altea per la seua 50a edició i per voler celebrar-ho també amb este concurs de Pasodobles.

Finalment el president de la SFA, Joan Carles Guillem Riera, ha detallat que “durant la preparació d´este aniversari vam estar buscant activitats que aproparen encara més el Certamen al municipi d´Altea i esta proposta en el moment en què se´ns va oferir ens va semblar molt interessant i decidim dur-la a terme. Però havia de ser amb l’ajuda de l’Ajuntament i en el moment en què la vam presentar a l’edil de Cultura, li va agradar i seguim endavant”.

“M’agradaria que este concurs tinguera molt recorregut”, ha expressat Guillem, que ha recordat que és un certamen itinerant, i per això Altea té el gust d’organitzar la primera edició i després seran altres municipis els que ho facen”. La peça guanyadora passarà a ser patrimoni municipal.

El president de la SFA ha anunciat que hui l’entitat llança les bases d’esta 50a edició del CIM, que es podran consultar a https://www.cimaltea.com/

Joan Carles Guillem Riera ha acabat agraint a l’Ajuntament d’Altea i a Sanganxa la tasca i el suport a les iniciatives de la SFA i convidant alteans i alteanes a gaudir del concurs el proper diumenge 19 de maig a Palau Altea.

|ALTEA DIGITAL.ES