“Encontes” anuncia la programació de la seua vint-i-unena edició

May 16, 2024“Encontes” anuncia la programació de la seua  vint-i-unena edició

La cita tindrà lloc del 20 al 26 de maig a Altea.

Si fa unes setmanes la regidoria de Cultura i Aktes Teatre anunciaven una nova edició del festival de narració Oral “Encontes” per a la setmana del 20 al 26 de maig, ara uns dies abans del seu inici, és la programació completa del cicle la que centra l’atenció.

Com expliquen Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura i Blai Senabre, impulsor i coordinador de la iniciativa, l’agenda d’actes comença hui dimecres 16 de maig amb el Mercat d’Intercanvi de Llibres de Contes. Amb el lema “Contes que alimenten” es procedeix a l’intercanvi de contes per aliments. Aportes un kg d’aliments no peribles i t’emportes un conte. El lloc de recepció és la Casa de Cultura.

A partir del dilluns 20 de maig donen inici les narracions i estes començaran a les 9:30h amb “Tempestes invisibles” i a les 11:00h “Contes rebels per a criatures terrestres”, ambdues destinades a l’alumnat del col·legi Blanquinal. A les 12:30h, una nova sessió de “Tempestes invisibles”, en esta cas per al gaudi de l’alumnat del CP Garganes. Estes sessions aniran a càrrec d’Emma Lobo i es duran a terme a la Plça Mestre la Música.

Dimarts 21 de maig, es repetiran les sessions del dia anterior, però destinades a un alumnat diferent prodecent del Cp Les Rotes, Cp Blanquinal i Cp Garganes. Este mateix dia, però en horari de nit es durà a terme la 1a Festa de Ninots i Peluixos a les biblioteques d’Altea i Altea la Vella. Durant tot el dia es poden emportar els ninots i els peluixos preferits a les biblioteques perquè es queden a passar la nit. S’ha preparat una Festa del Pijama molt divertida per a ells i l’endemà es podran recollir emportant-se, en préstec, el llibre que hauran triat per a vosaltres.

Dimecres 22, a les 9:30 i a les 12:00h a la Plaça de l’Església d’Altea la Vella, els alumnes del CP Altea la Vella podran gaudir de “Tempestes Invisibles” a càrrec d’Emma Lobo. Ja a la vesprada, a les 18:00h, la narració es trasllada a la Plaça de l’Aigua a Altea i serà “Glup, glup” de Paula Bernabé la que uns nous habitants arriben al mar. Una mena de peix que “Peix”, “Pexot” i “Meduseta” no havien vist mai. I a les 21:00h tindrà lloc el Correcontes, La mort a les dents. Un passeig per conèixer les històries fosques d’Altea de la mà de Juanvi Martín Devesa. El punt de trobada és l´Estació del Tren.

El matí del dijous, 23 de maig, les sessions de contes estan destinades a l’alumnat del CP Altea la Vella i el CP l’Olla. La primera a la Plaça de l’Església d’Altea la Vella a les 9:30 i la segona a les 12:30 a Villagadea, totes dos amb Emma Lobo, “Contes rebels per criatures terrestres”. A les 18:00h arriba a la Plaça de l’Aigua “El Perquè dels éssers i coses” amb Nelson Calderón. Una sessió destinada a públic familiar. I a les 21:00h Charo Jaular, comptarà històries de dones astutes i belles, curioses i honestes, enamorades i lliures, amb “Paraula de dona”. Sessió que tindrà lloc a la Plaça de l’Aigua i està destinada a públic jove i adult.

El divendres 24 la sessió de narració del matí, a les 11:00h, tindrà lloc a la Residència Les Boqueres baix el títol “Contes per a la gent gran” i anirà a càrrec de diversos dels narradors participants en esta vint-i-unena edició de “Encontes”.

A la vesprada, a les 18:00h “Els sons del bosc” a la Plaça de l’Aigua a càrrec de Charo Jaular, per a públic familiar. I a les 21:00h “Al Aleph passant per Macondo” a càrrec de Nelson Calderóan per a públic jove i adult a la Plaça de l’Aigua.

El dissabte 25 a les 12:00h es desenvoluparà el Vermut de contes al Restaurant Ca Toni d’Altea la Vella. Narracions en valencià i castellà a càrrec de diversos participants. A les 18:00h “La Rateta” a càrrec d’Elisa Matallín a la Plaça de l’Aigua. Una narració destinada a públic familiar. I a les 21:00h al Poador del Pontet, Emma Lobo parlarà d’un joc perillós, la rutina, les fantasies inassolibles, això que no va poder ser, allò que podria ser, allò que no hauria de ser… a “Amor. És que potser l’amor no va cap en una caixa?

I el diumenge 26 de maig, últim dia d’Encontes 2024 la cita dóna inici amb el Vermut de Contes a les 12:00h al restaurant Ca Pere. A les 18:00h es durà a terme la marató de contes a càrrec de gent d’Altea a “Històries del meu poble. Marató de Contes”. Tindrà lloc a la Plaça de l’Aigua. En este mateix lloc a les 19:00 es procedirà a la clausura d’esta nova edició d’Encontes amb “Atúmbala”. Música, contes amb olor de mar, ball de paraules i cançons amb un pessic de sal a càrrec d’Axúmbala. Una narració en valencià per a públic familiar.

L´entrada a les sessions és lliure i gratuïta i des de la regidoria de Cultura i Aktes Teatre es convida la població d´Altea i municipis veïns a gaudir d´esta iniciativa carregada d´imaginació, somriures, suspens, i il·lusió que posen sobre l´escenari narradors i narradores en forma de conte, història o espectacle. Nomeneu-vo com cadascú ho senta…

|ALTEA DIGITAL.ES