El pasdoble “Daurada Altea” guanya el I Concurs de Pasodobles de la Fundació Sanganxa

May 21, 2024El pasdoble “Daurada Altea” guanya el I Concurs de Pasodobles de la Fundació Sanganxa

El concurs ha homenatjat la 50a edició del Certamen Internacional Vila d’Altea.

Diumenge tenia lloc a Palau Altea el I Certamen de Pasodobles de la Fundació Sanganxa amb un concert a càrrec de la Societat Filharmònica Alteanense. La banda de la SFA interpretava les 5 obres finalistes i el jurat decidia que fora el pasdoble “Daurada Altea” de Julio Domingo, procedent de Caudete de las Fuentes, qui s’emportara el primer premi del concurs.

Julio Domingo recollia de les mans de l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, el primer premi del Certamen, valorat en 1.500€ i el Trofeu Fundació Sanganxa. Altea Daurada passa a ser nomenat El CIM d’Altea com a homenatge al municipi d’Altea i el seu Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea.

El jurat, format per Jaime F. Ripoll Martins, Martínez Gallego i Jose Enrique Martínez, elegia els 5 pasdobles finalistes d’entre els 35 rebuts a concurs. Passodobles que eren interpretats per la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense baix la batuta de Rafa Garrigós. Una vegada finalitzada la interpretació, el públic present va poder votar el pasdoble que més li va agradar i atorgant així el premi del públic, valorat en 300€, que requeia al pasdoble “Els Arc” de l’alteà Toni Barber. Pasodoble que també rebia el segon premi del Jurat.

Així mateix, la fundació Sanganxa regalava a la Societat FIlharmònica Alteanense un instrument per la feina feta en aquest concurs i per la seua dedicació al món de la música. Cal no oblidar que aquest any la SFA està preparant la 50a edició del seu Certamen Internacional de Bandes “Vila d’Altea” al qual la Fundació Sanganxa ha tingut a bé dedicar este I Certamen de Pasodobles. Concurs que ha sigut possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament d’Altea, el comitè organitzador del CIM, la Fundació Sanganxa i la col·laboració de la SFA.

En paraules de l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez, “ha sigut un esdeveniment musical destacable que ens ha permès als alteans i alteanes aficionats a la música de banda gaudir durant tot un matí de composicions de gran qualitat”.

La responsable municipal de Cultura ha agraït a la Fundació Sanganxa haver triat Altea per celebrar el seu I Certamen de Pasodobles i també ha reconegut la bona feina de la Societat Filharmònica Alteanense en pro del desenvolupament de l’esdeveniment.

Finalment, Pepa Victoria Pérez ha felicitat els guanyadors d´esta primera edició del concurs de pasdobles.

|ALTEADIGITAL.ES