Adda Simfònica i Josep Vicent porten a Altea “Bolero”

Jun 13, 2024Adda Simfònica i Josep Vicent porten a Altea “Bolero”

Concert a Palau Altea, diumenge 14 de juliol a les 19h, a benefici de les festes del Stm. Crist del Sagrari 2024

El 14 de juliol Altea podrà gaudir del gran concert “Bolero” a càrrec de l’orquestra Adda Simfònica, dirigida per l’alteà Josep Vicent. Així ho han anunciat l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí; l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez; el mateix director titular d’Adda Simfònica, Josep Vicent i el clavari de la Comissió del Crist, Vicent Ripoll.

Com ha explicat la responsable municipal de Cultura, “és un honor que Josep Vicent haja deixat hui la seua feina per venir a Altea per presentar el concert que faran el proper 14 de juliol a Palau Altea”. “Josep Vicent no necessita presentació, és el director artístic i musical de l’Ada des del 2015; és el director de la seua orquestra simfònica, que tot i ser molt jove va collint reconeixements, com la nominació a 3 grammys; esta setmana ha rebut dos premis més i la veritat és que ens podem sentir molt orgullosos de la feina que fa Josep Vicent per la música”.

Pepa Victoria Pérez ha revelat el gran programa que al concert “Bolero” es podrà escoltar: “Danzón núm. 2” d’Arturo Márquez; “Cuatro Estaciones Porteñas” d’Astor Piazzola, per a bandoneó i orquestra; “El Sombrero de Tres Picos” de Manuel de Falla i “Bolero” de Maurice Ravel. “No pot ser un concert més atractiu”, ha declarat la responsable municipal de Cultura, que, amb anterioritat, tenia l’ocasió de gaudir de la gran posada en escena del Bolero de Rabel a càrrec d’Ada Simfònica i que ha qualificat d’espectacular.

Com ha indicat l´edil, els beneficis del concert aniran destinats a sufragar les despeses de les Festes del Santíssim Crist del Sagrari d´este any i per això, el Clavari de la Comissió organitzadora, Vicent Ripoll, ha agraït al Consistori i al mateix Josep Vicent el gest. “Vull agrair a Josep Vicent que una vegada més haja triat Palau Altea per fer-nos gaudir d’un espectacle que segurament serà meravellós. També vull donar-li l’enhorabona pels recents premis que l’Acadèmia de la Música Espanyola els ha atorgat aquesta setmana i per part meva vull agrair a l’Ajuntament d’Altea, a les persones de l’alcalde i l’edil de Cultura, per haver comptat amb la Comissió de Festes per a este concert. Per nosaltres és un impuls més per recaptar fons per a les nostres festes patronals del setembre”.

Ripoll ha recordat que el concert serà el 14 de juliol a Palau Altea i les entrades ja estan disponibles a https://www.alteacultural.com/events/adda-simfonica-concert-bolero/  al preu de 15€ en venda online i 17€ de forma presencial a la Casa de Cultura al seu horari habitual.

En nom d’Altea, l’alcalde, Diego Zaragozí, ha volgut agrair “el fet que Josep Vicent optés a la plaça de director de l’Adda. Crec que hem tingut tots la sort que Josep Vicent s’embarcara al projecte i esta sort ens arriba a Altea el 14 de juliol”. El primer edil alteà ha ressaltat “el salt que l’Adda i la província d’Alacant ha fet musicalment parlant ha sigut enorme. L’orquestra té 6 anys i ja es troba en un nivell molt alt que encara continuarà pujant i a més de la professionalitat dels músics, el mèrit és del cap de Josep Vicent on sempre estan bullint les idees”.

En paraules de l´Alcalde, “Sembla que siga normal que estos èxits arriben perquè Josep Vicent ens té acostumats, però no ho és, és extraordinari i jo crec que Altea no té la mesura de l”animal artístic’ que s’ha creat en este poble i que porta el nom d’Altea per tot el món”.

Finalment, Josep Vicent ha reconegut emocionar-se cada vegada que ve a Altea i ha apuntat que, “per a mi venir ací té un significat d’intimitat, de família, de proximitat que no té a veure amb res i és un luxe que de tant en tant la vida ens permeta parar i recuperar. Sóc un home profundament lligat als meus orígens, sempre me’n vaig amb pena del meu poble i és un honor estar ací el proper dia 14”.

Sobre el concert “Bolero” Josep Vicent ha comentat, “farem un concert ple d’energia, molt lligat al nostre darrer disc que hem fet, combinant les nostres músiques amb músiques llatines, totes elles lligades a un origen popular però que han tingut una presència a la música culta, com sempre passa”.

“El programa que farem ací el dia 14 té la força popular i també el refinament de mestres indiscutibles que han filtrat la música popular per col·locar-la en un equilibri perfecte des del punt de vista de l’orquestració i l’estructura”. Ha detallat Josep Vicent, que ha conclòs que “ajuntar en un mateix programa Márquez, Piazzola, Rabel i Falla és una garantia indiscutible. Totes les músiques del concert del dia 14 són músiques refinades però absolutament potents i carregades d´energia popular, així que crec que és el concert adequat per al nostre Palau”.

Amb esta descripció del concert “Bolero”, Josep Vicent ha animat els amants de la música a acudir a esta gran cita musical a Palau Altea, el 14 de juliol a les 19:00 i els beneficis dels quals aniran destinats a sufragar les festes patronals del Santíssim Crist del Sagrari al mes de setembre.

| ALTEADIGITAL.ES